Søndagsbirkes

Søndagsbirkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ls

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
75 g.smør
50 g.gær
2.5 dl.vand
2 dl.mælk
1 tsk.salt
1 spsk.sukker
1 æg
850 g.hvedemel
 
 Pensling:
 æg
 birkes
 
Opskrift:
Smelt smørret. Tilsæt vand og smuldre gæren i. Tilsæt salt, sukker, æg, og det meste af hvedemelet. Ælt til en smidig dej med mere mel. Dejen hæver til dobbelt størrelse i ca. 40-50 min.

Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud på langs. skær hvert stykke i 6 snitter.

Pensl med æg og dyp i birkes. Læg stykkerne på plade med bagepapir og lad dem hæve lunt i ca. 30 min.

Bages på midterste rille ved 250 gr i ca. 10 min.





karakterer:
Opskriften er vist 3735 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-01 14:53:15
Det skal være 2,5 dl vand