Kylling/spinat lasagne

Kylling/spinat lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kylling/spinat lasagne, billede 4 Kylling/spinat lasagne, billede 1 Kylling/spinat lasagne, billede 2 Kylling/spinat lasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
evt. Chili, stødt
evt. Karry
   
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
250 gram Helbladet spinat, frost
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
  Sovs:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

7 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
Opskrift:
Skær kylling små skiver/tern, og svits dem - evt med karry og chili. Løg og hvidløg skæres i små stykker, og tilsættes når kyllingen begynder at tage farve. Der svitses indtil kyllingen er gennemstegt.

Champignon hakkes eller skæres i strimler og svitses med. Tilsæt de hakkede tomater og den frosne spinat. Når spinaten er tøet i blandingen, smages til med salt, peber og evt muskatnød. Lad blandingen simre til noget at væden er forsvundet.

Imens laves bechamelsovsen: smelt smør og til sæt mel. Rør jævningen ud og tilsæt mælk efter behov, til sovsen får en tilpas tyk konsistens. Smag til med salt og muskatnød.

Hæld lidt af kylling/tomat/spinat blandingen i bunden af et ovnfast fad og kom herefter et lag lasagneplader over, hvorefter der kommes endnu et lag kylling/tomat/spinat osv. Afslut med bechamelsovs på toppen og evt lidt revet ost.

Bag i ovnen ca 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 124904 gange,
og udskrevet 2340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10890 (2592 kcal)
KJ pr. Pers. 2722 (648 kcal)
Vægt ialt 3274 gram
Vægt pr. Pers. 818 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 332 KJ (79 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-04 14:59:04
Kan den fryses?

  -   2012-03-05 14:00:43
lyder dejlig nem på en travl mandag;)

  -   2011-07-05 19:33:15
Smager ikke mindre end helt fantastisk. Kan varmt andefales, min fik både karry og lidt chilli, synes dog saucen var lidt for bitter, så tilføjede ca 2 tskf sukker, så var den helt perfekt.

  -   2011-03-02 17:40:35
Denne opskrift er utrolig lækker - tomaterne spiller ganske udmærket sammen med spinat, og muskatnødden giver virkelig en dejlig slags kulør til smagen. Kan varmt anbefales.