Glutenfri pebernødder

Glutenfri pebernødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Maizenamel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Glutenfri pebernødder, billede 4 Glutenfri pebernødder, billede 1 Glutenfri pebernødder, billede 2 Glutenfri pebernødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
240 gram Majsmel
60 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
0.25 tsk. Hjortetaksalt
   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
160 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
De 2 slags mel blandes med krydderierne og hjortetaksalt. Smørret hakkes/blandes heri.

Æg og brun farin kommes i skålen og piskes godt indtil farinen er opløst. Melet samles med æggemassen og æltes til en ensartet masse der kun er let klistrende.

Rul dejen til fingertykke stænger og skær ud til pebernødder med en skarp kniv.

Stilles på en beklædt bageplade og bages i 10-15 min. ved 180 grader alm. ovn på næstøverste rille.

Tips:

1 portion giver ca. 120 pebernødder.





karakterer:
Opskriften er vist 26132 gange,
og udskrevet 787 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10652 (2536 kcal)
KJ pr. Portion 10652 (2536 kcal)
Vægt ialt 635 gram
Vægt pr. Portion 635 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1676 KJ (399 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 15.0 gram
Kulhydrat 62.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu