Ovnstegt dådyrbov (Stor)

Ovnstegt dådyrbov (Stor), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Diverse dådyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4000 g.dådyrbov med ben
400 g.baconskiver eller røget spæk
4 l.fløde
 lidtvand/fond
15 knuste enebær
 salt
 peber
 
Opskrift:
Boven gnides med knuste enebær, salt og peber. Lægges i en bradepande. Baconskiver lægges over, der kan også stikkes ned i boven med en kniv, og stykker af spæk stikkes i hulet (Pikeres).

Brunes 15-20 minutter ved 225 grader C.

Fløde, lidt vand/fond tilsættes. Videresteges i 4-5 timer ved 160 grader C eller 3½-4 timer ved 200 grader C.
Overøs boven med stegesky ca. hver halve time.

Stegen hviler 20-30 minutter inden den skæres i skiver.

Tips:

Centrumstemperatur ved brug af stegetermometer:
62 grader C for rød
68 grader C for rosa
75 grader C for gennemstegt





karakterer:
Opskriften er vist 8525 gange,
og udskrevet 176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu