Stegte sild med persillesovs

Stegte sild med persillesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Ukendt oprindelseslandKilde : Fiskeopskrift.dk

Indsendt :      Red :
Stegte sild med persillesovs, billede 4 Stegte sild med persillesovs, billede 1 Stegte sild med persillesovs, billede 2 Stegte sild med persillesovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Sildefilet
Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Persillesovs:
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Skyl sildefileterne under rindende koldt vand. Klip rygfinnen af og fjern evt. ben. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Bland melet med groft salt og friskkværnet peber. Vend sildefileterne heri.

Varm nu smør og olie på en pande godt op. Rør i blandingen. Steg sildefileterne ved middelstærk varme i 3-4 minutter på hver side.

Kog kartoflerne, gem kogevandet.

Persillesovs:
Til persillesovsen smelter du 2 spsk smør i en gryde, og pisker melet i. Tilsæt først kartoffelvandet, derefter mælken og så fløden. Alt sammen gradvist og under omrøring. Lad sovsen småsimre 5 minutter.

Tilsæt den hakkede persille og sukkeret. Rør det sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Server retten med de stegte sild, kartoflerne og persillesovsen.





karakterer:
Opskriften er vist 162318 gange,
og udskrevet 2451 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15354 (3655 kcal)
KJ pr. Pers. 3838 (913 kcal)
Vægt ialt 2603 gram
Vægt pr. Pers. 650 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 589 KJ (140 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-20 14:08:42
Sild er altid godt, og denne opskrift er evig aktuel. En klasiker alle skal have lov til at smage.