Franskbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Amalie&Johanne Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud i lunkent vand. Smelt smørret, hæld den kolde mælk i og hæld blandingen i gæren.
Tilsæt salt og 2/3 af melet. Slå dejen godt sammen i skålen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med så meget mel, at dejen stadig er blød smidig. Dæk dejen til med et grydelåg, plastfilm eller et vådt klæde. Sæt dejen til hævning til dobbelt størrelse, ca. 45 min. Slå dejen ned, dvs. pres luften ud med knoerne. Form dejen til et brød. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted 10-15 min. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Rids brødet med en skarp kniv og pensl med sammenpisket æg el. mælk, Bag brødet på nederste ribbe 40-50 min. Tag brødet ud og lad det køle af på en bagerist. HUSK: Efter dette, læg en lille kommentar med ris eller ros! (: Tips: 1 brød = 15 skiver. |
|
Opskriften er vist 990685 gange,
og udskrevet 11902 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (822 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2024-01-07 21:22:00 Maj Kan det tænkes du brugte varmluft i stedet for alm. ovn? Maj - 2023-12-26 15:27:17 godt brød meen, tror den skal ændres i termp , fra 200 til 180 , prøvede 200 og fulgte opskriften , den var næsten brændt bare inden for 25 min tid , så det var godt jeg lige holdt øje hen af vejen , :d , og så skrive at ovnen er forskellige :D Karen - 2023-02-12 13:03:52 Rigtig god opskrift, jeg kommer lige så meget sukker i som salt, og det smager bare godt. Luftigt og med god skorpe👍 Bager det kun i 35 min ved 210 grader! Arne Smalby - 2023-01-15 11:16:13 Jeg har bagt jeres franskbrød, men det smager ikke særlig godt, men jeg tænker at det er fordi der ikke er noget sukker i, almindeligvis ville der være ca 50 gram i en sådan mængde, desværre ser jeg det først bagefter, da jeg smagte på brødet. Så jeg prøver igen med lidt sukker i. Vh Arne Elo Frederiksen - 2022-10-11 21:32:22 Ville gerne prøve opskriften, men stødte på en for mig et lille problem: Bliver dejen ikke meget tør? Tænker på målene 0,5 dl vand, 2,5 dl mælk og 25 gram smør Nikoline - 2022-10-08 10:16:31 Virkelig lækkert brød - nem opskrift! Hans Bjerking - 2022-10-06 05:18:16 nem opskrift at bruge, første gang jeg prøvet at bage fransbrød, smager rigtig godt. Karin W. Hansen. - 2022-10-02 09:52:30 Jeg bagte brødet på min gasgrill. På bageste og med indirekte varme. Det blev superlækkert. Anne Marie Christensen - 2022-08-29 14:15:45 Super opskrift og vil helt sikkert bruge den igen - jeg tilsatte lidt groft mel og det blev et dejligt brød👍 Anne Lise Outzen - 2022-07-28 10:29:29 Er blevet vild med disse brød. Tænker tilbage, begge to, da vores mødre bagte brød i halvtredserne. 🤗🏆 Kirsten Nielsen - 2022-05-06 16:19:05 Dejligt nemt at lave. Har eksperimenteret med at komme 5-kornsblanding i. Det er også godt. Skorpen bliver superlækker hvis man pensler med æg og drysser 5-kornsblanding og groft salt på. Carit szabo - 2022-04-24 08:41:26 Super godt franskbrød nemt opskrift og det er føreste gang jeg bage franskbrød god søndag Tommy.. - 2022-04-08 12:50:54 Som debuterende autodidakt bager, må jeg sige, at opskriften var nem og lige til. min mave er fuld og godt tilpas. God Påske... ( happy face ) Bendt - 2022-03-18 16:10:19 Fantastisk lækkert brød, dejlig nem dej at arbejde med. Jeg eksperimenteret med at putte lidt Bornholmer krydderi i for at pifte det lidt op. Det kan varmt anbefales👍 Carsten Nielsen - 2022-02-08 18:40:29 nem og lave smager godt 🖒🖒👌 Tina Hornstrup - 2022-01-30 18:40:47 Super dejlig opskrift. Altid vellykket. Pensler med mælk i stedet for æg. Og bager ved 180 grader varmluft. anonym - 2022-01-04 14:30:41 Min favorit opskrift. Altid dette brød jeg bager når det skal være hj. Bagt franskbrød Nanna - 2022-01-01 12:39:42 Virkelig nemt at bage og smager super godt! Ikke sidste gang jeg har lavet det Majbritt Pedersen - 2021-12-11 20:31:39 De er efterhånfen blevet enfast tradition til familiefrokosterne anonym - 2021-12-05 16:50:49 Super nem opskrift og brødet bliver så lækkert, så fem stjerner herfra Mie - 2021-11-29 11:25:42 Det er første gang jeg har lavet hjemmelavet franskbrød, og hold da op det blev vellykket det er ikke sidste gang jeg bager dette, super nem opskrift og super lækkert franskbrød ☺️👌 Leif Kjær Christensen - 2021-11-24 12:24:38 Lækkert og nemt at bage. Mit første, stor succes 👍🏻🌞 R.J - 2021-11-14 16:10:59 Lækkert brød. Bruger altid denne opskrift. Skifter ca 200 gr hvedemel ud med spelt eller andet og det bliver altid en succwså anonym - 2021-10-23 19:31:10 Smager super, og nemt at lave👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 Derfor fem stjerner herfra😃👍🏻 Jens Lyberth - 2021-10-21 14:52:34 Smager fint og nemt at lave 👍😉 Kirsten Green - 2021-10-05 12:07:39 Skønt brød og det holder længe 😉 Dejligt brød - 2021-07-31 19:24:24 Dejligt brød med god krumme. Vi bagte det på øverste hylde på gasgrill og det blev perfek. Merete Christensen - 2021-05-13 15:31:15 Jeg har bagt brødet mange gange de bliver gode hver gang og det er dejligt nemt Inge-Lise - 2021-05-12 18:45:37 Ved alm. Ovn 200' i 45 min syntes jeg at skorpen er for tyk. ( ikke i form) er det lavere temperatur eller kortere bagetid. Naia og Ming - 2021-05-05 17:56:28 Super!!! Knud Erik Kristensen - 2021-04-26 21:23:03 Jeg har nu bagt brødene 2 gange, jeg har begge gange opnået et rigtig godt resultat, derfor givet jeg gerne 5 stjernet anonym - 2021-04-04 13:53:22 Nemt og mega lækkert 😜😋 jørgen W - 2021-04-02 09:12:43 det sidder lige i skabet også til rist - gemmer altid lige en rest - for at se holdbarhed - og her en uge efter er det stadig fint anonym - 2021-03-28 08:14:23 Godt franskbrød. anonym - 2021-03-03 15:37:04 Super nem opskrift på lækkert brød 😃😃😃 anonym - 2021-02-22 17:16:02 Super lækkert brød. Nem dej. Men hvorfor sprækker mit brød under bagningen? Er det noget med hævningen? Vh AnneMarie Bageren - 2021-02-17 13:23:45 Super lækker opskrift. Thumbs up fra bageren (Y) Inger højtoft Pedersen - 2021-02-15 14:04:14 Et kanon godt brød og kræver ikke meget arbejde og smager godt ♥️ Inga - 2021-02-13 16:22:53 Et brød jeg vil bage igen. Claus - 2021-01-30 18:30:55 Er dejligt og generøst brød både som så eller ristet. Jeg elsker det med rigeligt blå birkes. Tak for lækker og nem opskrift erik - 2021-01-23 14:28:31 virkelig god opskrift kommer til at bruge den tit og den er virkelig nem✔👌 Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne