Citronformage
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt : Red : |
|
|
Pisk æggehviderne stive i en helt ren (fedtfri) beholder på røremaskinen ved mellemste hastighed. Hæld i en anden skål.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og skummende ved mellem-høj hastighed på røremaskinen. Læg husblas-bladene i et litermål med koldt vand. Vask citronerne og riv det gule skind af 1 af citronerne MEGET fint på et rivejern og kom det i æggeblommerne. Pres saften over i en skål. Kom den bløde husblas (med det vand, der hænger ved) i en lille tefalgryde og opvarm langsomt, til husblasen smelter (tager 1/2-1 min). Tag fra varmen og rør citronsaften grundigt i. Hel det hele i æggemassen under piskning. Pisk fløden til blødt skum og vend den i æggemassen. Vend æggehviderne forsigtigt i og "skær" i hviderne til de fordeles. Hæld i 8 portionsgals (á 2 dl). Dæk med film og sæt på køl i 2-3 timer. Tips: Til 8 personer - skal forberedes mindst 2 timer før servering. Til en form på ca 1-1,5 liter eller 8 portionsglas. |
|
Opskriften er vist 21054 gange,
og udskrevet 939 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (16 stemmer) |
|
Kommentarer kjø - 2012-09-04 20:24:12 I min ungdom var et blad husblas dobbelt så langt som det er i dag. Vejer dagens blade alligevel ligeså meget? Det er længe siden jeg har lavet fromage, og det vil være ærgerligt at skulle kassere et mislykket forsøg på grund af for lidt eller for meget husblas. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne