Lakse/bacon tærte

Lakse/bacon tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : hitomi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
175 g.hvedemel
125 g.smør
1 æg
4 spsk.vand
1 spsk.eddike
 
 Fyld:
4 æg
3 dl.mælk
1 poserevet ost
 salt
 peber
1 bdt.forårsløg
 evt.tomater
2 stykker frossen laks
1 pakkebacon
 
Opskrift:
Laksen koges, til den er gennemkogt.

imems snulres mel og smør sammen, til en grynet ensformig masse, ægget vandet og eddiken kommes i og dejen samles.

Den stilles i køleskab mens resten bliver lavet.(gerne i en skål med noget over eller bare i en plastikpose)

laksen tages op, og bliver skåret ud sammen med baconen, og puttet på en varm pande med (helst) olivenolie, og krydderier efter lyst (jeg bruger, salt peber hvidløgs peber og lidt timian). laksen og baconen bliver stegt til det har en gylden overflade, hvor det tages af pladen for at køle ned.

imens laksen og baconen steger bliver æg, mælk, ost, salt og peber, blandet sammen og forårsløg (eller tomat) i en størrelse i finder passende, puttes ned i og blandes med.

nu tages dejen ud, rulles 2-3 mm tyndt ud og bliver tilpasset fadet. de sættes i oven ved 225 grader i ti min. FYLDET SKAL IKKE I INDEN!!!

da det godet kan tage lidt tid, så skulle laksen og baconen gerne været kølet af, så den kan blandes med æggemassen.

efter de 10 minutter o ovnen tages tætebunden ud, og fyldet hældes i, man sætter den ind i igen og skruer ned til 200 grader. der skal den gerne stå i 20-25 min, men den kan godt tåle lidt længere alt efter hvor gylden/brun man vil have den.

Tips:

Serveres evt. med en god salat og noget brød





karakterer:
Opskriften er vist 20348 gange,
og udskrevet 375 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu