Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder

Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, billede 4 Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, billede 1 Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, billede 2 Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.sprængt kalvetunge
 
 rigeligt vand
 evt.salt
 
 Stuvede ærter og gulerødder:
400 g.dybfrosne ærter og gulerodsterninger
3 dl.vand
0.75 tsk.salt
 
15 g.blødgjort smør eller margarine
20 g.hvedemel
 
Opskrift:
Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.

Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås).

Stuvede ærter og gulerødder:
Kog grønsagerne i velsaltet vand som angivet på pakken, ca 10 minutter.

Rør fedtstof og mel sammen. Rør smørbolle i grønsagerne og rør til den er opløst.

Kog stuvningen 5 minutter. Smag til med salt.

Tungen skæres i skiver og serveres med stuvede ærter og gulerødder og hvide kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 17056 gange,
og udskrevet 286 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-15 20:04:01
Sådan skal det laves. Smager dejligt.