Rabarberkage med mandler

Rabarberkage med mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Annika

Indsendt :      Red :
Rabarberkage med mandler, billede 4 Rabarberkage med mandler, billede 1 Rabarberkage med mandler, billede 2 Rabarberkage med mandler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber, renset vægt
   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rabarberne vaskes og snittes fint.

Fedtstof og sukker røres godt sammen. Ægget røres i.
Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker, kokosmel, groft hakkede mandler og mælk og vend til sidst rabarberne i.


Dejen hældes i et smurt ovnfast fad eller bradepande 23x33 cm. og bages ved 175 grader C. alm. ovn i 50-60 min.

Hold øje med at den ikke bliver for mørk, læg da sølvpapir over den sidste tid i ovnen.

Server den lun!

Gerne med cremefraiche, hvori der er rørt og vaniljesukker i efter behov.

Også fantastisk med Vaniljeis til.

Bon Appetit





Beskrivelse:

Mormors rabarberkage er verdens bedste rabarberkage

Er der noget bedre, end en saftig, frisk og svampet rabarberkage, evt. med creme fraiche eller vaniljeis til? Det synes vi ikke. Og hvis du følger vores opskrift på gammeldags rabarberkage, får du en rabarberkage som er perfekt til dessert, til kaffen eller til en søndag formiddag om sommeren på terrassen.

Mormors rabarberkage ér og bliver verdens bedste rabarberkage. Og i vores opskrift på gammeldags rabarberkage, har vi valgt at bruge de ingredienser, som man typisk brugte da mormor var ung. Derfor er vores rabarberkage med kokos og mandler, men det er alligevel en nem rabarberkage at lave, og så smager den himmelsk.

Gammeldags, svampet rabarberkage, som er nem at lave

Vores gammeldags rabarberkage er med kokos og mandler, men du kan sagtens tilføje dine egne ingredienser også og eksperimentere med opskriften, hvis du har lyst.

Du kan fx tilføje honning til vores opskrift på rabarberkage, hvis du vil give rabarberkagen lidt ekstra sødmen, eller du kan drysse den med rørsukker.

Hvis du vil reducere kalorierne eller gøre rabarberkagen mindre sød, kan du vælge at bruge en smule mindre sukker og i stedet tilføje sød frugt, som fx pærer. Nogen vælger også at bruge marengs eller makroner i stedet for mandler. Mulighederne er mange!


karakterer:
Opskriften er vist 451780 gange,
og udskrevet 12344 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (227 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13755 (3275 kcal)
KJ pr. Pers. 1146 (272 kcal)
Vægt ialt 1372 gram
Vægt pr. Pers. 114 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1002 KJ (238 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 30.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-02-09 12:58:51
Dejlig svampet rabarberkage

  -   2022-05-24 23:18:24
Så bagte jeg denne skønne kage igen igen. Denne gang serveret med cremefraiche hvori jeg havde rørt lidt cognac… mums😊

  -   2021-05-21 15:43:27
Super dejlig opskrift, jeg tilsatte en halv vaniljestang til sukkeret, elsker rigtig vanilje i kager!

  -   2021-05-03 17:05:29
Virkelig lækkert

  -   2019-09-29 13:27:20
Jeg udskifter rabarberne med hvad jeg nu har af frugt, fx. æbler eller blommer. Det smager også godt med 400 g græskar og 100 g dadelmasse til halloween.

  -   2019-05-27 20:51:23
Den bedste rabarkage jeg nogen sinde har bagt og smagt 🙂

  -   2018-07-01 22:44:35
Kan den serveres kold for det er til kærestens arbejde

  -   2018-05-09 11:29:40
Når man har varmluft,ovn skal man så bage den på nederste del, eller midt i ovnen og den den skal vel så havde lidt mindre varme

  -   2017-08-20 20:29:43
Skal smørret smeltes

  -   2017-07-16 20:11:07
Den er så lækker! Dog kom jeg ikke 3 spsk vanilje i, men kun 3 tsk 😀

  -   2017-05-21 12:22:49
Kan den fryses ned?

  -   2017-05-15 22:47:31
Det er blevet min absolutte yndlingskage. Lige nu, hvor rabarberne truer med at overtage kloden, giver det rigtig god mening at bruge løs af dem til denne lækre kage (valnødder og hasselnødder i stedet for mandler), foruden kompot, marmelade og saft - og indfrysning til rabarbertørkeperioder.

  -   2017-05-12 15:47:37
Uhm, bare lækker:)

  -   2017-03-08 18:19:34
Nem og supervelsmagende

  -   2017-03-07 13:18:39
Kan fint erstatte rabarbermed æble!👍🏼😊

  -   2016-08-13 13:45:20
Super nem og Mega lækker kage, der ikke er for sød. - men dejlig svampet og rabarberne kommer rigtig til sin ret 💕

  -   2016-06-16 20:51:06
Indtil videre min nye yndlingskage! kan godt lide den med lidt mindre sukker så den er lidt sur. Kokos passer rigtig godt til. Jeg puttede ristede afskallede hasselnødder i det kan også anbefales.

  -   2016-06-10 10:06:07
Den er ekstra lækker dagen efter. Så bag den gerne en dag før gæsterne kommer. Brugte kun det halve af rabarberne!👍🏼😊

  -   2016-05-15 13:26:30
Jeg brugte 700 gr. rabarber i stedet. Meget velsmagende kontrast til den søde kage. Vi prøve at pusle mere med at gøre den sundere.

  -   2015-09-11 20:01:02
Kagen er super - slet ikke sidste gang den bages :) . Jeg bagte den dog kun 35 minutter ved 175 grader i varmluft. Fik den gyldenbrun i både top og bund. Og kæmpe hit at bruge både friske og frosne Rarbarber + blandede jordbær i. Det blev kanon.

  -   2015-07-04 16:43:38
Super lækker kage let og bage

  -   2015-07-03 14:41:50
Fulgte opskriften, og jeg synes den er rigtig lækker. Hvis man synes der ikke er nok sukker i, kan man bare servere is til i stedet for creme fraiche.

  -   2015-06-28 16:41:57
Fantastisk rabarberkage - har nu bagt den flere gange. Bedste resultat får jeg, når jeg skifter kokosmel ud med 150g revet marcipan. Jeg bager den i ca. 65 min. Kan anbefales.

  -   2015-02-10 14:12:55
syntes ikke det er godt med frosne "bær" og kagen er lidt syrlig

  -   2014-05-25 17:12:29
Har lige bagt den og fulgt opskriften 100%. Den er helt flydende efter 1 time i ovnen - skal den være det?

  -   2014-05-09 22:39:46
Lækker enkel kage - fulgte nedenstående råd om at fordoble mængden af mandler, og byttede kokos ud med marzipan. Det kan anbefales - den er nem og smager godt. Den får karakteren 8 herfra.

  -   2013-07-30 07:54:56
Dette er absolut den bedste og oven i købet også nemmeste opskrift på rabarberkage! Den er fantastisk! Jeg tilføre dog en smugle mere sukker.

  -   2013-06-01 13:47:36
Også min favorit kage, men jo også mig som for snart mange år siden lagde opskriften ud til manges glæde kan jeg fornemme ;o) Lige nu er er der 40 minutters bagetid tilbage og så skal jeg spise.... Mums ja gæt en gang babarberkage ;o)

  -   2013-02-15 06:58:05
Det er min absolut favorit kage!

  -   2012-09-23 20:28:13
Utrolig meget et hit for børn og voksne.

  -   2012-06-29 12:50:16
Super super lækker. Men man kan sagtens nøjes med halvdelen af rabarberne. Den bliver også god, hvis man undlader mandlerne (hvis nogen ikke kan tåle dem). Den vil jeg bage igen snart!

  -   2012-06-17 09:25:15
Super lækker. Byt kokosmel ud med revet marcinpan, dejligt

  -   2012-06-06 13:21:46
Lavede den uden kokos, men med ekstra mandler, 150 g, det var super. Brugte desuden også halv jordbær. Påtænker at bruge dejen til diverse frugtkager. Fx æble, pære osv. Dejen er virkelig god!

  -   2012-04-10 14:51:24
DEN KAGE ER SUPER GOD MEN, KUN FORDI AT JEG ALTID HAR ELSKET RABABAR KAGE

  -   2011-06-18 18:47:07
Super lækker kage. Den blir bagt mange gange her i fremtiden. :-)

  -   2011-06-06 16:49:09
tror bestemt at det er bedst at lade rabarbere tø op først, da der ellers er meget ekstra væske ved...

  -   2011-06-05 18:27:28
Jeg har frosne rabarber og vil prøve at lave kagen. Skal de tøs op først, eller skal jeg bruge dem frosne??

  -   2011-05-21 08:38:33
Kagen kan kun anbefales... Mums.

  -   2011-02-11 16:15:30
Det er en helt utrolig rabarberkage!

  -   2011-01-02 16:06:42
Min mors fætter, har også prøvet og lavet den. Den var bare MUMS:D Med exstra flødeskum. God appetit. Den er BARE så god

  -   2010-08-20 21:17:24
Uhmmm sikke en lækker kage bagte den til et selskab igår, alt blev spist op.... havde håbet på rester så bager den igen nu :-) bruger dog dobbelt så mange mandler...

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her