Sprængt kalvetunge med flødestuvede asparges

Sprængt kalvetunge med flødestuvede asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Sprængt kalvetunge med flødestuvede asparges, billede 4 Sprængt kalvetunge med flødestuvede asparges, billede 1 Sprængt kalvetunge med flødestuvede asparges, billede 2 Sprængt kalvetunge med flødestuvede asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.sprængt kalvetunge
 
 rigeligt vand
 evt.salt
 
 Flødestuvede asparges:
2 ds.hvide asparges a 270 g. drænet vægt
 
 Sauce:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
2 dl.aspargesvand fra dåserne
2 dl.fløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.

Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås).

Flødestuvede asparges:
Smelt smør i en lille gryde rør mel i til en afbagning tilsæt aspargesvandet og pisk imens kraftigt over svag varme kog sovsen igennem 5 minutter ved jævn varme. Kom aspargesene i smag til med salt og peber.

Tungen skæres i skiver og serveres med flødestuvede asparges og hvide kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 16180 gange,
og udskrevet 237 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu