Sprængt kalvetunge med madeiasauce
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.
Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås). Madeirasauce: Smør smeltes på pande eller i gryde, melet tilsættes og røres i smørret. Suppe og fløde tilsættes under omrøring og koges op. Smag evt. til med salt og peber og tilsæt madeira efter smag. Tungen skæres i skiver og serveres med madeirasauce, blandede kogte grønsager og pommes risole. Tips: Pommes risole er små kogte og kolde kartofler som ristes i smør på panden. |
|
Opskriften er vist 14834 gange,
og udskrevet 218 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne