Sprængt kalvetunge med madeiasauce

Sprængt kalvetunge med madeiasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Sprængt kalvetunge med madeiasauce, billede 4 Sprængt kalvetunge med madeiasauce, billede 1 Sprængt kalvetunge med madeiasauce, billede 2 Sprængt kalvetunge med madeiasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.sprængt kalvetunge
 
 rigeligt vand
 evt.salt
 
 Madeirasauce:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
2 dl.suppe fra kylling kalv eller okse
0.5 dl.fløde
 salt
 peber
1 dl.madeira
 evt.lidt kulør
 
Opskrift:
Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.

Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås).

Madeirasauce:
Smør smeltes på pande eller i gryde, melet tilsættes og røres i smørret.
Suppe og fløde tilsættes under omrøring og koges op. Smag evt. til med salt og peber og tilsæt madeira efter smag.

Tungen skæres i skiver og serveres med madeirasauce, blandede kogte grønsager og pommes risole.

Tips:

Pommes risole er små kogte og kolde kartofler som ristes i smør på panden.





karakterer:
Opskriften er vist 14834 gange,
og udskrevet 218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu