Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.
Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås). Flødestuvede porrer: Porrerne renses, skæres i grove stykker og koges, ca. 8 minutter. Smelt smør i en lille gryde, rør mel i til en afbagning, tilsæt fløden og pisk imens kraftigt over svag varme. Kog sovsen igennem 5 minutter ved svag varme. Kom de kogte porrer i og smag til med salt og peber. Server tungen skåret i skiver med flødestuvede porrer og hvide kartofler. |
|
Opskriften er vist 22437 gange,
og udskrevet 476 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer jytte - 2013-02-27 10:55:01 det er en super lækker ret, men tungen skal helst koge 2-3 timer. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne