Spinatlasagne vegetar

Spinatlasagne vegetar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Spinatlasagne vegetar, billede 4 Spinatlasagne vegetar, billede 1 Spinatlasagne vegetar, billede 2 Spinatlasagne vegetar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1350 gram Helbladet spinat, frost
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 tsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1500 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Sæt spinaten i køleskabet til optøning dagen før eller tø den evt. op i mikrobølgeovn.

Forkog lasagnepladerne 5-6 minutter, tag dem op og læg dem på et viskestykke til lasagnen skal samles.

Tomaterne skoldes og flåes, (vandet fra lasagnepladerne kan bruges).

Svits hakket hvidløg i smør og tilsæt optøet, knuget spinat. Drys mel i spinaten og tilsæt mælk. Lad det koge 2-3 min og krydr med salt og peber.

Pensl et ildfast fad (et lasagnefad) med olivenolie. Skær skiver af tomat og læg dem i fadet, krydr med basilikum eller oregano (friske er at foretrække med tørret kan bruges), salt og peber.

Læg herefter et tyndt lag spinatstuvning og så et lag lasagneplader. Fortsæt lagene og afslut med et lag spinatstuvning. Drys revet ost over.

Bag lasagnen på næstnederste rille ca. 35-45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn til osten er lysebrun.





karakterer:
Opskriften er vist 241616 gange,
og udskrevet 4703 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (54 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9018 (2147 kcal)
KJ pr. Pers. 2254 (536 kcal)
Vægt ialt 3680 gram
Vægt pr. Pers. 920 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 245 KJ (58 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-05-04 19:42:12
Hvis man har lyst kan man udskifte tomater med svampe (hvis man ikke er den største fan af tomat, som mig) :) Man behøver omtrent halvt så mange gram svampe som tomater, smager også super, men ja. Det ville ikke skade lige at lave et lille nøk mere spinatsovs, så man ikke skal spare på hvert lag

  -   2015-04-20 09:12:39
Brug hakket spinat i stedet.

  -   2015-03-10 17:49:19
Der var alt for lidt spinat, så kunne kun lave et lag af lasagneplader... 😭

  -   2013-09-01 22:22:35
Fint nok, tilføjede feta.

  -   2012-09-12 13:34:23
det kan godt være det er et dumt spørsmål, men alle de her opskrifter er sunde ikke?:)

  -   2012-08-29 20:35:06
For mig er det ikke helt en "rigtig" lasagne uden bechamelsovs. Og så er det vel mindst lige så meget en tomatlasagne som en spinatlasagne, mængdemæssigt er der jo faktisk mere tomat i end spinat. Mht at lave lasagnen, så synes jeg, at sovsen/spinatstuvningen var underlig at lave - når man hælder mel og mælk ned i spinaten, kommer den melklumper, og de er helt umulige at røre ud, når der samtidig er al den spinat. Desuden skulle der noget mere mælk til at få en nogenlunde konsistens/tykkelse. Smagen var der dog bestemt ikke noget galt med, selvom den nu ikke var meget spændende.

  -   2011-09-05 10:43:41
til vegetarerne og andre lækkermunde: For at få lidt mere fylde, og smag, skræller jeg en squash og løg, hakker den fint og svitser løgene sammen med hvidløget inden det kommes i spinaten, krydr spinatstuvningen med ca. 1 tsk. (max) muskatnød og smag den godt til med salt og peber. Når lasagnen laves i fadet, så kom drys spinaten med fetaost, som også nogle af de andre kommentatorer har foreslået. Til slut, kan der også kommes hakkede mandler øverst, sammen med den revne ost

  -   2010-11-21 20:39:58
Der er forskel på veganere og vegetarer Therese

  -   2010-10-20 13:34:02
prøv at stege lidt kylling og vend det i spinatsovsen..

  -   2010-09-13 19:21:24
Smager ikke af ret meget.. Tror fetaost og oksekød kunne gøre underværker... Pas på den ikke bliver for vandet...

  -   2010-07-13 20:05:57
Dejlig sommerret til når vejret er varmt :)

  -   2008-07-24 15:48:09
Jeg vil lige gøre opmærksom på at denne opskrift ikke nødvendigvis er vegetarbilsk, ost er nemlig ikke altid vegetarbilsk, jeg ved godt det lyder usandsynligt, men jo det passer, der er altid nogen der ikke tror på det en erfaren vegetar siger. så vegetare skal huske at købe ost med omtanke.

  -   2007-02-05 14:50:24
den er rigtig god - jeg kommer fetaost imellem lagene, ekstra mælk til sidst, revet muskat på toppen.

  -   2007-02-03 16:53:02
Ska der overhovedet ikk noget kød i??