Zuleikakage

Zuleikakage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Rikke Hansen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mandelbund:
100 g.søde mandler
100 g.sukker
4 æggehvider
 
 Creme:
1 Husblas, blade
4 æggeblommer
1.5 spsk.sukker
1 tsk.Vaniljesukker
1 dl.kaffefløde
1 spsk.smør
1 dl.piskefløde
15 mandler
1 spsk.smør
 
Opskrift:
Mandelbund
Ovnen tændes på 175 grader. En springform smøres godt og drysses med rasp.
Mandlerne blendes med sukkeret til de er findelte. Hviderne piskes stive og det hele blandes. Dejen hældes i en form og bages 25-30 min. Afkøles inden cremen hældes over.

Creme
Husblasen udblødes i koldt vand i 5 min. Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes godt sammen. Kaffefløden bringes i kog, hældes op i æggemassen. Det hele hældes tilbage i gryden varmes op til det jævner, men må ikke koge.
Husblasen vrides op af vandet, røres i cremen sammen med smørret. Cremen afkøles, tilsættes flødeskum og bredes over mandelbunden, når den er næsten stiv.
Mandlerne skoldes, smuttes, flækkes på langs i tynde flager, og ristes gyldne i lidt smør.
Kagen bliver bedst hvis den bages dagen før. Desserten skal serveres køleskabskold.

Tips:

Kan se at flere har efterspurgt opskriften - så her er den så.





karakterer:
Opskriften er vist 8491 gange,
og udskrevet 168 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu