Matjesfilet hausfrauenart (Matjessalat)
Indsendt : Red : |
|
|
Udvand matjesfiletterne, lad dem dryppe af og skær dem i mundrette stykker.
Skræl agurken og halver den på langs.
Skrab kernerne ud og skær agurken i tynde skiver.
Skræl æblerne, fjern kernerne og skær ligeledes frugtkødet i tynde skiver.
Dryp lidt citronsaft på æbleskiverne, så de ikke bliver misfarvede.
Gør gulerødderne i stand og skær dem i tynde strimler.
Skyld purløg og dild og hak dem fint. Smag cremefraiche til med salt, peber, sukker og citronsaft og tilsæt krydderurterne. Læg stykkerne af matjessild ned i en skål. Tilsæt grønsagerne og fløde-krydderurtesaucen. Bland det hele sammen. Server matjessalaten afkølet. Hertil spiser man brød efter smag. |
|
Opskriften er vist 14580 gange,
og udskrevet 148 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer jwp - 2024-06-15 22:12:33 Hvor kan man købe hollandske matjes ? Per - 2008-09-06 13:34:13 Dressingen kan også smages til med lage fra syltede agurker eller sennep Per - 2008-09-06 13:27:22 Den hollandske matjes-sild er nærmest en rå sild da den kun har ligget i saltopløsning i et døgn, i modsætning til den svenske matjes-sild som i bund og grund er en kryddersild. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne