Kalvehakketournedos med kartoffeltimbaler

Kalvehakketournedos med kartoffeltimbaler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.hakket kalvekød
 salt
2 tsk.friskkværnet sort peber
3 papirtynde skiver parmaskinke
75 g.usaltet smør
3 dl.kalvebouillon
0.5 dl.piskefløde
200 g.skivede champignon
 
 Kartoffeltimbaler:
400 g.kartofler kogt uden salt
2 æg
50 g.reven emmentaler
25 g.smør
 salt
 peber
150 g.skyllet, dampet spinat, presset fri for væde
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Del kødet i 6 og form det til høje bøffer. Krydr dem rundt i siderne med salt og peber. Skær skinkeskiverne igennem på langs og bind en strimmel om hver bøf med en bomuldstråd. Brun dem på begge sider i det meget varme smør og tag dem over på et fad. Kom fonden i panden sammen med champignoner og fløde og lad det koge igennem nogle minutter. Kom bøfferne i og lad dem simre svagt i saucen ca. 4 min. på hver side.

Mos de varme, kogte kartofler og pisk æggene i. Pisk godt, inden osten piskes i sammen med smørret. Smag til med salt og rigeligt med peber. Smør 6 små kokotter (skåle) og fordel halvdelen af mosen i, herpå fordeles spinaten, og fløden hældes over. Løft let med en gaffel, så fløden trænger ind i spinaten. Luk med den resterende kartoffelmos. Bag kokotterne i ovnen på næstnederste rille ved 160 grader i ca. 40 min.

Servér retten straks





karakterer:
Opskriften er vist 14806 gange,
og udskrevet 420 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu