Mantu Dumplings

Mantu Dumplings, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.hakket lammekød
1 stort løg finthakket
2 fedhvidløg revet eller hakket
2 røde chilier finthakkede
1 tsk.sort peber
1 spsk.koriander pulver
 salt efter smag
 wontonwrappers (wontonswøb)
 
5 dl.yoghurt naturel
4 fedhvidløg revet eller hakket
1 bdt.frisk mynte
3 tsk.madolie
 
Opskrift:
varm olien i en pande. Tilsæt løg og svits til de er gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og kød og svits indtil kødet er brunet og skilt ad Tilsæt koriander og chili og steg i 20 minutter, tilsæt kun lige vand nok til at det ikke koger fast, helst ingenting.

Lad kødblandingen køle lidt af. Læg en tsk. af kødblandingen på et stykke wonton wrappers Fold dejen ved at tage de to modsatte hjørner og forsegl dem med våde finger. Dette gentages med de andre hjørner hvilket skaber en pæn pakke. Placer mantu i et dampkogeapparat og kog i 30 minutter.

Lav en sauce ved at røre yoghurt og hvidløg sammen

Dæk bunden af et stort fad med yoghurtsaucen og dæk så med mantupakkerne, stabel dem oven på hinanden Lidt yoghurtsauce kan hældes over og lidt hakket lam på toppen sammen med mynteblade.

Tips:

Retten skulle stamme fra Afghanistan, men wontons mener jeg er kinesiske, og der findes en opskrift på wontondej her klik her
og kinesiske wontons frituresteges, her ser det ud til at de skal dampes eller måske koges ?





karakterer:
Opskriften er vist 13034 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-06-15 20:16:31
DE Skal Dampes.. Og forresten de stammer fra Afghanistan