Osso Buco i ovn

Osso Buco i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Osso Buco i ovn, billede 4 Osso Buco i ovn, billede 1 Osso Buco i ovn, billede 2 Osso Buco i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

 
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
0.25 Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
10 Peberkorn, sorte
2 Laurbærblade
4 kviste Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
4 kviste Timian, frisk
   
  Sovsen:
Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skær et par snit i de yderste sener i hver kødskive, så buler de ikke. Krydr skiverne med salt og peber. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri. Rens porrerne og skær dem i skiver. Skær gulerødderne i skiver og selleri i tern.

Opvarm olien i en stor pande eller gryde. Brun kødet kraftigt på begge sider, tag det op og læg det i et fad med låg, brun kødet af et par gange.

Svits groft hakkede løg, hvidløg, porrer og gulerødder i skiver evt. af nogle gange, de lægges i fadet over kødet.

Tilsæt hvidvin, tomater, bouillon og krydderier, grønsagerne skal være næsten dækket med væde. Læg låg på eller dæk til med stanniol. Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn og lad retten simre ca. 3 timer, eller til retten er meget mør. Kig i stegesoen et par gange undervejs og vend evt. i gryden.

Kødet fiskes op og holdes varmt.

Sigt væden fra grønsagerne, tilsættes piskefløde jævnes med en meljævning eller melbolle, farves med kulør og smages til med citronskal, salt og peber.

Serveres med kartoffelmos eller løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 268552 gange,
og udskrevet 5259 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13886 (3306 kcal)
KJ pr. Pers. 3471 (826 kcal)
Vægt ialt 3764 gram
Vægt pr. Pers. 941 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 368 KJ (87 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu