|
1500 |
gram |
Okseskank (osso buco)1500 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
2 |
spsk. |
Olie solsikke/vindruekerne2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
2 |
|
Gulerødder, skrællet vægt2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
2 |
|
Porre, renset vægt2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
0.25 |
|
Knoldselleri, skrællet vægt0.25 Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
2 |
|
Løg, pillet vægt2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
spsk. |
Olie solsikke/vindruekerne2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
3 |
dl. |
Hvidvin, tør3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
5 |
dl. |
Oksebouillon5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
ds. |
Hakkede tomater, 400g1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
10 |
|
Peberkorn, sorte10 Peberkorn, sorte
|
2 |
|
Laurbærblade2 Laurbærblade
|
4 |
kviste |
Persille, frisk4 kviste Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
4 |
kviste |
Timian, frisk4 kviste Timian, frisk
|
|
|
|
|
|
Sovsen:
|
|
|
Piskefløde Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Kulør Kulør
|
|
|
Citronskal Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
| |
Skær et par snit i de yderste sener i hver kødskive, så buler de ikke. Krydr skiverne med salt og peber. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri. Rens porrerne og skær dem i skiver. Skær gulerødderne i skiver og selleri i tern.
Opvarm olien i en stor pande eller gryde. Brun kødet kraftigt på begge sider, tag det op og læg det i et fad med låg, brun kødet af et par gange.
Svits groft hakkede løg, hvidløg, porrer og gulerødder i skiver evt. af nogle gange, de lægges i fadet over kødet.
Tilsæt hvidvin, tomater, bouillon og krydderier, grønsagerne skal være næsten dækket med væde. Læg låg på eller dæk til med stanniol.
Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn og lad retten simre ca. 3 timer, eller til retten er meget mør. Kig i stegesoen et par gange undervejs og vend evt. i gryden.
Kødet fiskes op og holdes varmt.
Sigt væden fra grønsagerne, tilsættes piskefløde jævnes med en meljævning eller melbolle, farves med kulør og smages til med citronskal, salt og peber.
Serveres med kartoffelmos eller løse ris.
|