Cuvettesteg i ovn 02
Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen og indstil den på 225 grader.
Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på risten over bradepanden. Sæt stegen midt i ovnen i 10 min. Dæmp varmen til 160 grader og videresteg cuvetten i 15-20 min. Grillsteg evt. kødet de sidste min., hvis fedtet ikke er gyldent. Tak kødet ud af ovnen og lad det hvile i mindst 10 min. Sovs: Kog bradepanden af med bouillon og/eller rødvin. Si afkoget op i en kasserolle. Læg kryddervisk i gryden og kog skyen 5-10 min. ved svag varme. Skum overflødigt fedt af. Sådan kan skyen serveres. Rysk 1-2 tsk. mel med lidt kold bouillon og/eller rødvin, hvis sovsen skal jævnes. Hæld jævningen i sovsen ved konstant piskning. Kog sovsen i 5 min. Forskæring: Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at cuvetten skal skæres for, lidt skråt fra den brede ende. Skiverne skal være meget tynde. |
|
Opskriften er vist 210255 gange,
og udskrevet 1717 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Steph - 2015-08-25 09:05:26 Hvad er kryddervisk? lasse - 2011-09-30 17:35:34 stege tiden kommer an på størrelsen... og jeg må gå ud fra du har funden en MEGET tynd cuvette, en "almindelig" størrelse skal ha 15 min bruning + 40 min stegetid. et stegetermometer hjælper jo altid (oksekød 55 grader, og 10-15 hvis) så går du ikke helt galt i byen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne