Cock au vin
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen deles ud i mindre stykker. Flæsket klippes fri for svær og skæres i smalle strimler, der steger med de små pillede løg. Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver og det hele brunes godt i nogle minutter.
Så tilsættes de små hele rensede champignon, laurbærblad og timian og snurrer under låg i 10 min. Så hældes cognac og rødvin over, med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 20 min. til kyllingen er mør. Kylling, løg og champignon løftes over på et serveringsfad. Sovsen jævnes og smages tilsættes cremefraiche og evt ekstra hvidløg hvis du er til det, farves med kulør. Saucen hældes nu over kylling og grønsager. |
|
Opskriften er vist 59458 gange,
og udskrevet 1408 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Inger - 2018-05-25 19:43:56 Jeg elsker denne ret 😋 Jeg vil lige tilføje at man sagtens kan bruge en ganske almindelig pakke bacon og derfor ikke skal lade sig forvirre af at sværen skal skæres af flæsket. Her hjemme hos os bruger vi også perleløg på glas... De giver en dejlig syre til retten. Vi har prøvet at lave retten med både rød-og hvidvin (ikke sammen men nogle gange med det ene og andre gange det andet)... Begge dele smager fortræffeligt. Vi serverer gerne ris til, da de virkelig kan holde på al den lækre sovs. Inger - 2018-04-30 17:25:51 Det smager SÅ godt! Har lavet det både med rødvin og hvidvin. Begge dele fungerer. Har også prøvet at skifte kyllingen ud med kanin og med fasan... Begge dele lækkert. Vi spiser det altid med ris til men kartofler kan også bruges. anonym - 2015-11-27 18:25:35 Jeg håber at man ved det staves "Coq" au vin og ikke "Cock" da dette du har skrevet er en penis xD men fantastisk ret som passer til alle tider Den Mad Elskende! - 2014-03-21 16:10:14 Fantastisk ret, jeg kan ikke få nok af den. Jeg laver den mindst 2 gange om måneden! HILSEN Den Mad Elskende! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne