Kogning af majskolber
Hovedingrediens : Grøntsager - Majs Tilberedningstid : 20 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Majsen klargøres:
Alt den grønne fjernes så man kun ser alle kornene. Man kommer majsen i kogende vand, man kan enten servere dem. Sprøde: Så skal man koge dem 7-8 minutter. Møre: Så skal man koge dem 12-15 minutter. Begge metoder er gode, alt efter temperament. Serveres varme med salt, smør og en frisk salat og flute eller som tilbehør til kødretter. |
Koge majsKogte majs er lækre og saftige, og så er de tilmed hurtige og nemme at tilberede. De kan enten spises som tilbehør til fx kødretter, eller som hovedingrediens med salat eller flutes som tilbehør. Der skal ikke mere til end lidt salt og smør, og så har man en fantastisk lækker aftensmad.At koge majs er nemt og hurtigtDet smarte ved majs er, at du kan koge hele majs som de er, uden anden forberedelse end at fjerne bladene.At koge majs er nemt, og kræver faktisk ikke andet end en gryde, vand, lidt salt og så naturligvis selve majskolberne. De kan nydes som de er, eller du kan pifte dem lidt op med fx smør, revet parmesanost eller pensle dem med honning. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Når du har fulgt vores opskrift en enkelt gang eller to, vil du uden tvivl være i stand til at koge majs uden opskrift fremadrettet – så nemt er det! Ofte stillede spørgsmål om koge majs (FAQ)Hvor længe skal majs koge?Hvis du ønsker dine majs sprøde, skal de koge i 7-8 min. Hvis du ønsker dem møre, skal de koge i 12-15 min.Hvordan koger man majs?Fjern alle bladene og kom majsene i kogende vand i 7-15 min. |
|
Opskriften er vist 1261969 gange,
og udskrevet 1273 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (192 stemmer) |
|
Kommentarer Marie - 2021-06-28 19:41:56 Jeg laver hvidløgssmør med salt og persille anonym - 2020-10-01 21:19:20 Nem og forstålig opskrift Torben Nielsen - 2016-05-18 17:39:11 Jeg prøver nu selv for første gang at koge majs. Opskrifter ser alle godt ud og vil prøve forsøgt snarest. Jenner - 2013-06-21 19:17:46 Mums! 4 teddybjørne (ud af 5) fra den 5 årige madanmelder! anonym - 2010-07-09 19:55:31 mums, skøn ret bb - 2009-10-17 12:19:01 Prøv at servere revet ost til (altså "hjemme-revet" og ikke den færdigkøbte der ikke har noget med ost at gøre!) Jeg bruger en forholdsvis mild og blød ost - f.eks. Thises 45% - der smelter let når den drysses på den varme majskolbe lige før man sætter tænderne i !! Det er bare mums ! Anonym - 2009-08-31 13:49:24 Rigtig, rigtig, rigtig god opskrift. For at gøre den anderledes så prøv med middelhavssalt og kløverblomst smør. ;) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne