Rønnebær-æblegelé med kanel
Hovedingrediens : Bær - Rønnebær Indsendt : |
|
|
Vask æblerne og rønnebærrene, skær æblerne i mindre stykker med skræl og kernehus. Læg dem i syltegryden og hæld vand ved, så det står halvt op om frugten. Læg 2-3 stænger kanel i gryden og kog under låg i svag varme 10-15 min. Æblestykkerne skal være møre, men må ikke koge ud til mos.
Fjern kanelstykkerne, lad gryden stå i 10-15 min. og hæld derefter indholdet i en saftpose til afdrypning. Lad den gerne stå køligt natten over – den sidste saft der drypper af, er den mest pektinholdige (pektin gør geleen stiv). Klem aldrig på saftposen, så bliver geleen uklar. Mål saften og beregn sukkermængden. Kog saften op, rør sukker i og kog 5-10 min. Efter hvor pektinholdige æblerne er : Løft en skefuld saft højt op over gryden og lad den dryppe, hvis den sidste dråbe på skeen er tyk og sej, er geleen færdig. Hæld den i små skoldede glas, skyllet med konserveringsmiddel. Dæk med et viskestykke natten over og bind dem til. Små stykker kanel kan lægges i glassene. Rønnebærgelé serveres til alt slags vildt og smager også godt til stegt svinekød. Tips: Pluk rønnebærrene når de er fint røde og saftige. Man behøver ikke at vente til efter nattefrosten. Man kan i stedet lægge bærrene i fryseren i et døgn. Frostgrader giver lidt sødme til bærrene og geleen stivner bedre. Kanel kan udelades. |
|
Opskriften er vist 10029 gange,
og udskrevet 212 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne