Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom kalvekødet i en gryde med usaltet, koldt vand, så det dækker, og lad det koge op. Tag kødet op, skyl det og kom det i gryden med et nyt hold vand, så det dækker, og kom en smule salt i. Lad det koge op, skum af og lad kødet simre i gryden sammen med krydderiposen i ca. 3/4 - 1 time.
Kødet tages op og stilles overdækket. Krydderiposen tages op og smides væk, og suppen bages nu op til sauce med smør og mel og koges jævn. Grøntsagerne renses og gøres klare. Kom dem i saucen sammen med kødstykkerne og lad det hele småkoge i ca. 3-4 minutter. Æggeblommerne, kaffeføden og citronsaften røres sammen og hældes nu, under omrøring, ned i frikasseen. Den varmes op igen - denne gang uden at koge. Smag til med salt og peber. Frikasseen anrettes i dybt fad og drysses med hakket persille lige inden serveringen. Serveres f.eks. med nye kartofler. Tips: Her er det vigtigt at lægge mærke til, at frikasseen ikke kan bruges som andendagsmad. Den kan nemlig IKKE varmes op igen, fordi den så vil "skille" på grund af æggeblommerne. |
|
Opskriften er vist 42123 gange,
og udskrevet 877 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Riborg - 2009-12-15 17:38:49 Man kan sagtens udelade æggeblommerne, hvis man bruger piskefløde! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne