Grove pølsehorn, de bedste
Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser Indsendt af : Maja Indsendt : Red : |
Fotograf: Maja |
|
Gryde 1:
Lun mælken og smuldr gæren deri til den er jævnet med mælken. Tilsæt salt, sukker, æg, 200 g. hvedemel, grahamsmel og havregryn med mælken og gæret. Gryde 2: Smelt smørret og kom 700 g. hvedemel i. Held de 2 blandinger sammen og ælt dejen godt igennem. Evt. tilsættes de sidste 100 g. hvedemel efter behov og lidt til bordet når det æltes. Dejen skal være glat og smidig. Lad dejen hæve 1 time. Gerne 2-3 timer for en mere luftig pølsehorn. Herefter deles dejen i 4 lige store stykker. Hver stykke rulles ud til en stor rund cirkel, gerne meget tynd hvis det kan lade sig gøre, hvorefter den skæres i små "pizza-stykker" i 8 stk pr. klump dej. Efter ønske, kan man komme ketchup på den brede ende og ligge pølsen oven på og begynde at rulle den ind mod midten. Inden man ruller ind mod midten, kan man lukke enderne med dejen om pølsens ende inden man ruller indad, for at lukke for evt. overskydende ketchup. Pølsehorn lægges på bagepapir og pensles med et sammenpisket æg for at give den en flot gylden farve. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Tips: Godt med groft, så man holder sig mæt længere tid. Velegnet til festival eller en længere tur hjemmefra, eller madpakken om man vil. |
|
Opskriften er vist 105537 gange,
og udskrevet 2803 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (42 stemmer) |
|
Kommentarer Hannah - 2013-04-28 17:30:01 Er i gang med at bage dem, og kom så til at tænke på, om de mund er fryseegnede? Da det jo er en forholdsvis stor portion, og de måske hurtig bliver tørre?:-) Freja 10-11-99 - 2012-10-09 18:58:03 Super gode Pølsehorn ;) hele familien elsker dem og de er helt vildt gode og flotte. (godt med groft) ;) Maria - 2012-03-21 17:42:22 når i bytter smøret ud med tykmælk eller ymer. Hvor meget tykmælk eller ymer bruger i så? Kath - 2012-01-12 12:50:38 Jeg synes også de er super gode. Dog blev jeg en smule forvirret over 5-kornsblandningen. Men rigtig rigtig gode grove pølsehorn! Lækkert! Peter - 2011-10-02 15:10:42 de er meget grove men de kan godt spises Christian - 2010-12-17 11:39:34 Hej alle. Jeg er ikke lige så ferm i et køkken, men har et spgm. til opskriften. Hvorfor bytter man smøret ud med tykmælk eller Ymer Naturel? Er det for at gøre det mere sundt? Glædelig jul Mvh Christian. Mig - 2010-10-19 18:38:10 Jeg havde ikke lige fanget det skulle i gryder, så jeg kom det faktisk bare i skålen og det er gået fint :) Overvejer at komme lidt rug eller spelt mel i næste gang, i stedet for noget af hvedemelet. Men super gode horn og boller anonym - 2010-07-20 19:02:10 dejlige pølsehorn! kom cremefraich i istedet for smør der er ingen grund til de mange gryder! jeg varmede mælken, rørte gær i og så cremefraich, og se alle de tørre ingredienser! Rene - 2010-02-28 14:05:36 De er bare så fantastiske med både ketchup & sennep i.... MUMS Sus - 2009-09-09 14:59:51 Besværlig opskrift. Jeg synes mængden er for stor, så dejen er besværlig at have med at gøre og få æltet ordentlig. Og så med 2 gryder. Jeg endte så op med at bruge 3 gryder. 1 lille til 5korn og 2 større som beskrevet i opskriften. 2 en skål til at veje af i, da gryderne er for tunge til at vægten kunne veje både gryde + melets vægt. Ville ønske jeg havde valgt en anden opskrift. Louise - 2009-08-05 11:04:33 Super gode. Jeg kom lidt rugmel i dejen. Så bliver de lidt mere grøve. Mmm...Mmm... Kat - 2009-07-08 18:49:16 Brugte også tykmælk i stedet for smør, og så puttede jeg groft salt på toppen, de blev bare super lækre. Maja - 2009-05-24 20:19:55 5-kornsblanding er kerner. Der er 5 forskellige kerner i en mixpose. Man kan købe dem næsten alle steder. Det er med til at gøre dem grove og langtidsmættende. De kan godt laves uden blandingen, hvis man vil have dem mindre grove. anonym - 2009-05-02 17:20:31 hvad er 5-korns-blanding??? Andreas - 2009-01-15 21:14:17 Mums filibabba de smager godt... og super nemme at lave... Sanne Wittrup - 2008-11-05 14:30:59 Rigtige gode pølsehorn. Havde dog ikke lige noget havregryn OG skiftede smøret ud med ymer naturel, men det gjorde dem rigtig gode :)Super ide med 5korns blandingen. For mæthedens skyld, kan man smide et par kogte kartofler i fra aftenen før. Smages ikke, men mætter godt. Bager - 2008-10-22 09:45:14 Husk at 5-kornblandingen skal koges eller stå i blød inden brug. Det giver bløde kerner. helle - 2008-10-10 13:23:08 Hvorfor 17 pølser når der kun bliver 32 stk. og hvor kommer 5 kors blandingen ind? ulla - 2008-09-21 14:35:10 Husk 5-korns-blandingen bageren. - 2008-09-18 10:49:57 De er bare supergode, rigtig godt med det 5 kornsblanding. og meget mættende. på den gode måde (: og rigtig nemme og lave. kan helt klart anbefales. MUMS |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne