Kalv Vitello Tonnato Style

Kalv Vitello Tonnato Style, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Kalvekød - Kogt/stegt kalvekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.koldt braiseret eller kogt kalvekød
 
 skyen
1 æggeblommer
1 dl.rapsolie
1 spsk.æbleeddike
3 ansjoser
150 g.istandgjort selleri
75 g.skrællet æble
1 spsk.salt agurker
2 spsk.grønne syltede tomater
1 tsk.dijonsennep
1 spsk.sennepsfrø
 salt
 peber
250 g.rensede men ikke skrællede jordskokker
1 spsk.hasselnøddekerner
 rapsolie
 salt
 
Opskrift:
Skær selleri og æble i mindre stykker. Kom dem i en gryde med et par spsk kalvesky og damp dem møre under tætsluttende låg. Kværn, purer eller blend til en grov kompot. Køl af. Blancher sennepsfrøene.

Lav en mayonnaise af rapsolie, æggeblommer og æbleeddike som ovenfor. Blend med agurker, ansjoser og dijonsennep. Smag til med æbleeddike. Vend med æble-sellerikompotten og sennepsfrøene. Smag til med salt og peber.

Skær jordskokkerne i tynde skiver, vend dem med rapsolie, fordel i et lag i en bradepande og steg dem så sprøde og møre i ovnen ved høj varme. Hak hasselnødderne groft. Rist dem gyldne i ovnen eller på en pande. Krydr med fint salt.

Skær kødet i tynde skiver, fordel skiverne i et lag på et stort fad. Væd skiverne med lidt af skyen. Lad skyen trænge ind i kødet. Fordel så et tyndt lag sellerimayonnaise over. Dæk fadet med husholdningsfilm, lad det trække køligt et par timer, men endelig ikke længere. Fordel jordskokker og hasselnødder over og server straks.





karakterer:
Opskriften er vist 14759 gange,
og udskrevet 191 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-08 11:28:11
Hvordan kan det være tonnato style uden tun?