Brunsviger, familiens favorit
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : anni Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
lun mælken og opløs gæren deri. tilsæt det sammenpiskede æg, sukker og olie. ælt dejen godt sammen med melet. Den skal være glat og smidig. Hæver lunt og tildækket 15 minutter. Udrul dejen så den kan lægge på en stor bradepande på bagepapir. Lad den hvile imens fyldet bliver lavet. Fyld: Smelt alle ingredienserne til fyldet sammen i en gryde. Det må ikke koge op. Inden fyldet kommes på skal der med fingerne prikkes rundt på hele dejfladen. Kom fyldet på. Brunsvigeren skal bage 10 - 12 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 62029 gange,
og udskrevet 1607 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (82 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-03-29 14:02:47 Hvis i vil undgå at den bliver tør, så pensel den med vand og farin når den er kommet ud af ovnen :) Kenneth K - 2012-11-08 16:00:03 Til Camilla - Gæren har sikkert haft det for varmt, opskriftens sammensætning fejler intet, så held og lykke næste gang. anonym - 2012-11-03 13:03:11 Jeg har bagt den et par gange og synes det er den bedste opskrift jeg har fundet :) Den er dejlig snasket og luftig :) Laver dog også altid lidt mere fyld ;) tina - 2012-09-06 09:29:45 mega god laver dog dobbelt af fyld nam nam Fruen - 2012-06-25 11:32:02 Lavede den med min toårige søn, vi lavede den med 450 g højprotein mel og dobbelt fyld - det var bare lækkert! Helt klart bedre end bagerens. 10 får den i karakter herfra! mig:) - 2012-06-18 16:30:38 Den her er bare den bedste Brunsviger EVER!!! Hver gang jeg skal bage laver jeg denne<3 Camilla Kurup - 2012-03-04 20:26:38 Jeg ha nu for anden gang kagen i ovnen og syntes både den er let og lækker! Jeg foretrækker denne frem for bagerens. dog syntes jeg der er lige lidt nok dej til et stor brædepande og derfor bruger jeg en mindre kagform. har ingen af gangene haft hverken madolie eller sirup så sirupen blev helt strøget fra min opskrift og madolien erstatter jeg med smeltet magarine :) God opskrift som har fået karakter 10 af mig :) anonym - 2012-02-11 13:39:24 tak til jer der synes om min opskrift ;-) camilla - 2012-01-18 20:08:39 hvad fanden er det for en pis opskrift, har fulgt den til punkt og prik, men blev som en tynd plade granit... med karamel anonym - 2011-10-23 13:23:25 Synes at der er for lidt fyld. Så bare dobbel det op Lise - 2011-01-07 19:04:22 Sjovt at der er nogen der foretrækker bagernes brunsviger, jeg har altid foretrukket hjemmebagte brunsviger, da de hjemmebagte bliver mere luftige og smovsede ;) anonym - 2010-10-28 18:28:43 hele tricket med brunsviger er at smide uret i skraldespanden og mærke på kagen mens den bager i ovnen. når den lige nøjagtigt er bagt så er det ud af røret. så kan bageren godt gå hjem:-) Mia - 2010-09-13 20:32:57 Denne her brunsviger har jeg lavet et par gange, og jeg syntes at den er rigtig god. Næsten ligesom bagerens. En succes hos min mands kollegaer;) anonym - 2009-01-04 13:16:09 uhm meget lækker brunsviger. Den er blød og meget a' la bagerens her på Sjælland. anonym - 2008-10-17 17:37:46 ja ja ja hverken her eller andre steder blir det som bagerens.. trist..... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne