Kalvefilet med sauterede agurker og svampesauce
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet Oprindelsesland : Danmark Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Stegning af kalvefilet:
Tænd ovnen på 150 grader C. alm. ovn. Rids fedtkanten på fileten i tern og brun fileten på en pande i gyldent fedtstof. Krydr med salt og peber og sæt fileten i ovnen i et ildfast fad af passende størrelse. Fedtstoffet fra stegepanden kasseres. Lad fileten stege i ovnen i ca. 1 time og 10 min. Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen være 58 grader for rosastegt og 65-68 grader for gennemstegt. Tag så stegen ud og lad den hvile i ca 20 min. Skær kalvefileten i skiver på tværs af kødtrådene. Sauterede agurker: Skræl agurkerne, flæk dem på den lange led og skrab kernerne ud med en teske. Skær de halverede agurker ud i 5 cm. lange stykker, som derefter skæres ud i ”julienne” det er kokkesprog og betyder tændstik tynde strimler. Kom agurk strimlerne i en skål og drys med salt, sukker og vineddike. Lad strimlerne trække i ca. ½ time. Smelt så smør på en pande og sauter agurk strimlerne, dvs. stege uden at brune dem, i ca 2-3 min. Smag til med salt og peber, Anret strimlerne i en skål eller på et fad og drys fint klippet dild over. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca 20 min, og pil dem. Svampesauce: Pil løgene og svits dem på en pande i smør. Kom de rensede og skivede svampe i sammen med timianblade. Tilsæt derefter creme fraiche og lad saucen koge tyk. Smag til med citronsaft og salt. |
|
Opskriften er vist 137167 gange,
og udskrevet 2868 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (9 stemmer) |
|
Kommentarer linnea - 2017-10-08 06:38:39 Ville gerne se en skitsering af udskæring på tværs af kødtråden som når man skærer en colottesteg. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne