Fødselsdagboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnede Indsendt af : nordkrog Indsendt : Red : |
|
|
Lun mælken – den må ikke være mere end lunken – og rør gæren ud heri. Tilsæt den afkølede, smeltede margarine, salt og æg. (Hvis du bruger oliemargarine, lunes mælken sammen med oliemargarinen). Tilsæt honning eller sukker – honningen bliver flydende og dermed nemmere at røre ud, hvis du sætter den i mikroen i ca. 15 sekunder. Rør rundt og tilsæt så mel lidt efter lidt. Dejen skal være blank og smidig, når den sættes til hævning. Hæver mindst 45 min. i en skål med et viskestykke over.
Ælt dejen let og del den i 18 boller, der sættes på plade. Efterhæver ca. 30 min. Pensles med æg og bages ved 200 grader C. ca. 15-20 minutter, til bollerne er gyldne. Afkøler på bagerist. Det er vigtigt at få æltet dejen rigtig godt igennem, før den stilles til hævning, og det er også vigtigt, at der ikke kommer for meget mel i. Bollerne kan også pensles med mælk – eller man kan helt undlade pensling. Når du skal tjekke, om bollerne er færdige, kan du vende en bolle og banke let på bunden. Det skal lyde hult. |
|
Opskriften er vist 17643 gange,
og udskrevet 314 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Pawel-Poland... - 2011-01-30 17:55:28 I made it by myself...it is realy good..regards... anonym - 2009-01-24 15:14:00 Fødselsdag's bollerne er rigtig gode :) Jeg har lavet dem som, bollekagemand... Med glasur, rigtig god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne