Fødselsdagboller

Fødselsdagboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnede

Indsendt af : nordkrog

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.smeltet margarine (eller tilsvarende mængde oliemargarine)
50 g.gær
2.5 dl.mælk
 Evt.1 stor spsk honning (eller 40 g sukker)
0.5 tsk.salt
2 æg
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Lun mælken – den må ikke være mere end lunken – og rør gæren ud heri. Tilsæt den afkølede, smeltede margarine, salt og æg. (Hvis du bruger oliemargarine, lunes mælken sammen med oliemargarinen). Tilsæt honning eller sukker – honningen bliver flydende og dermed nemmere at røre ud, hvis du sætter den i mikroen i ca. 15 sekunder. Rør rundt og tilsæt så mel lidt efter lidt. Dejen skal være blank og smidig, når den sættes til hævning. Hæver mindst 45 min. i en skål med et viskestykke over.

Ælt dejen let og del den i 18 boller, der sættes på plade. Efterhæver ca. 30 min. Pensles med æg og bages ved 200 grader C. ca. 15-20 minutter, til bollerne er gyldne. Afkøler på bagerist.

Det er vigtigt at få æltet dejen rigtig godt igennem, før den stilles til hævning, og det er også vigtigt, at der ikke kommer for meget mel i. Bollerne kan også pensles med mælk – eller man kan helt undlade pensling. Når du skal tjekke, om bollerne er færdige, kan du vende en bolle og banke let på bunden. Det skal lyde hult.





karakterer:
Opskriften er vist 17611 gange,
og udskrevet 314 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-30 17:55:28
I made it by myself...it is realy good..regards...

  -   2009-01-24 15:14:00
Fødselsdag's bollerne er rigtig gode :) Jeg har lavet dem som, bollekagemand... Med glasur, rigtig god