Solbærflødeostekage

Solbærflødeostekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Cecilie Juel Sørensen

Indsendt :      Red :
Solbærflødeostekage, billede 4 Solbærflødeostekage, billede 1 Solbærflødeostekage, billede 2 Solbærflødeostekage, billede 3
Fotograf: Cecilie Juel Sørensen  

Ingredienser:
 Bund:
75 g.smør
150 g.fuldkornshvedekiks
 
 Fromage:
4 husblas, blade
200 g.flødeost naturel 37% (70+)
2 æggeblommer past.
2 dl.cremefraiche 18% eller 38%
1 tsk.vanillesukker
2 spsk.solbærsaft (koncentreret saft eller presset)
2 æggehvider past.
50 g.flormelis
 
 Gelé: (solbær)
2.5 dl.solbærsaft (gerne fortyndet m. vand)
4 husblas, blade
 
Opskrift:
Bund: Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Fordel blandingen i en springform (20 cm i diameter).

Fromage: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje og solbærsaft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en lille skål i vandbad. Når husblassen er helt smeltet (konsistens som vand) hældes den i ostemassen under omrøring. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt flormelis i og vend det i ostemassen. Hæld fromagen over kiksene i springformen, og stil flødeostekagen i køleskabet i 3-4 timer.

Gelé:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pynt evt. kagen med solbær. Smelt husblassen i en skål i vandbad og tilsæt solbærsaften når husblassen er helt smeltet. Hæld forsigtigt geléen henover, og stil flødeostekagen i køleskabet i 1-2 timer og så er den klar til servering.

Tips:

Man kan også bruge andre bær såsom blåbær til at pynte kagen, og hvis man ikke kan lide solbær kan alt muligt andet saft bruges. F.eks hindbærsaft





karakterer:
Opskriften er vist 41763 gange,
og udskrevet 748 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-02 05:21:28
Lækker lækker ostelagkage.

  -   2010-04-26 22:36:16
Perfect Cherry Cheesecake :) Smager absolut fantastisk. Dog husk at når du skal lave Geleen må saften ikke være for kold, for så klumper den i stedet for.