Dhal suppe
Indsendt af : sus.m Indsendt : Red : |
|
|
Vask mungbønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte.
Kom mungbønner, vand, gurkemeje, ingefær og chili i en gryde og lad det koge op. Dette skal simre i ca 1 time, til bønnerne er godt møre. Smør (ghee eller olie) opvarmes i en lille gryde, og spidskommenfrøene steges, til de bliver brune og velduftende. Så tilsættes Asafoetida (hing) og dette syder et øjeblik. Denne krydderblanding tilsættes suppen, som herefter smages til med salt og evt cayennepeber eller ekstra chili. Suppen skal trække - småsimre ca 5 minutter herefter, til krydderierne har udviklet sig helt. Serveres godt varm med korianderblade på toppen. Tips: Der kan også bruges grønne mungbønner. Asafoetida fåes i velasorterede indiske forretninger. Det lugter ikke ret godt, men i små mængder giver det lige dette helt specielle indiske islæt til suppen. Som evt hovedret skal der serveres masser af godt brød til. Velbekommen! |
|
Opskriften er vist 13359 gange,
og udskrevet 123 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne