Flæskesteg med lakrids

Flæskesteg med lakrids, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : viccertoria

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.flæskesteg med ben og svær
1.5 spsk.groft salt
1 spsk.skåret lakrids
10 allehånde
20 kardemommekapsler
1 frisk ingefær på str. med en kartoffel fint revet
1 tsk.knust sort peber
3-4 spsk.palmesukker eller muscovadosukker
2 citronchilier
 
Opskrift:
bland alle krydderier undtagen fra salt og chili. Gnid flæskestegen ind i det, men ikke sværene. kom de overskydende krydderier i et lille ildfast fad, der passer til stegen. lad stegen tørre på køkkenbordet, til den er helt tør.

Prop salt ned i revnerne. Kom et par centimeter vand i bradepanden. læg de absolut hele chilier, altså med stilk og det hele, ned ved stegen.

steg stegen ved 190 grader, til den er godt brunet, skru ned til 150 grader og steg den færdig. Hvis den tørre ud i bunden, skal der mere vand i, ellers brænder det dejlige mums. den er færdig, når kødsaften, der kommer ud, holder op med at være rosa og bliver lysebrun, når man stikker en pind ind i midten af stegen. Mere præcis er det ikke nem at være.

Skrab hver en dråbe stegesky og krydderier ud af bradepanden og spis det til kødet. Hvis stegen mod forventning ikke er sprød nok, giver man den grill med åben med åben ovnlåg i den tømte bradepande, til den bobler, men hold hele tiden øje med den - nonstop.

Tips:

allehånde skal være let knust, stødt allehånde durer ikke ! Det samme gælder kardemomme. hvis ikke du kan finde citronchili er røde chilier i hele figuere også fint.





karakterer:
Opskriften er vist 13018 gange,
og udskrevet 181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-18 18:22:52
Nok sådan cirka på størrelse med en sten, tror jeg.

  -   2011-02-11 15:37:40
Undskyld men hvor stor er en kartoffel?