Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 45 minutter Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : pjuske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Opskrift på mørbradgryde - en dansk klassikerMørbradgryde er en vaskeægte mormorret, som har mættet manges maver gennem årenes løb. Den klassiske opskrift findes i et utal af variationer, heriblandt mørbradgryde med bacon eller mørbradgryde med cocktailpølser. Det er meget almindeligt at servere en klassisk mørbradgryde med ris eller kartoffelmos som tilbehør, men du kan også vælge at eksperimentere med eksempelvis pasta eller rodfrugtmos. Den traditionelle mørbradgryde opskrift indeholder svinekød, men hvis du ønsker at tilføre et frisk pift, kan du sagtens udskifte svinemørbraden med en oksemørbrad.Gryderetter er kommet for at bliveGryderetter, også kaldet sammenkogte retter eller simreretter, har eksisteret i tusindvis af år, og kan spores helt tilbage til Romertiden. Det som karakteriserer en gryderet er, at den består af småtskåret kød og grøntsager, krydderier og væske - enten i form af fond, fløde eller vin. Af andre gamle danske gryderetter kan der nævnes: forloren skildpadde, kalvefrikassé og oksehaleragout.Se udvalget af opskrifter med mørbradgryde fra Alletiders Kogebog her. FAQKan man fryse mørbradgryde?Ja, du kan sagtens fryse mørbradgryde.Hvilken salat passer til mørbradgryde?Server gerne en let salat til din mørbradgryde såsom hakket salatblade med tomat, agurk, peberfrugt og rødløg vendt i olivenolie og krydderier.Hvordan laver man mørbradgryde?Start med at riste baconen i en gryde, og lad det efterfølgende afdryppe på et stykke papir. Skær mørbraden i skiver og brun dem i samme gryde, hvorefter de tages op på en tallerken. Brun løg og champignon i gryden og tilsæt krydderier, tomatpure, fløde og hakkede tomater. Lad det småsimre sammen med mørbradstykkerne i ca. 20 minutter inden cocktailpølserne tilsættes. |
Opskriften er vist 4228944 gange,
og udskrevet 83154 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (1185 stemmer) |
|
Kommentarer Annette - 2024-10-13 15:22:32 Har lavet opskriften 2 gange og den bedste jeg har smagt. Den ska helt sikkert lavet igen. Peter - 2024-01-05 09:07:29 Elsker mørbradgryde med kartoffelmos Eva Rose - 2022-08-29 19:19:34 Super ret, prøv at komme 1/2 til 1 dl portvin ved, fra start, så alkohol forsvinder, også godt til oksesteg, i stedet for rødvin. smager himmelsk. Erik - 2022-03-17 16:21:13 Bacon i gryden også, ikke kun som pynt. Bacon er det bedste krydderi som findes 🤪 anonym - 2021-09-14 18:38:30 Fik kartoffelmos med pølser i aftes plus brocoli ,skar pølserne i gryden havde ikke fløde , brugte flødeost smagte dejligt skal have resten i morgen med ris 😊 Susanne G. Jensen - 2021-08-30 14:20:47 Dejlig nem at lave og smager super godt Peter Juul - 2021-05-29 09:48:17 En rigtig herreret sussie - 2021-02-20 17:42:37 jeg vælger så at undgå fløden bruger vand med bouillonterning og jævner til sidst med meljævning Emil 13 år - 2020-12-29 18:23:21 Smager super godt. Den er også rigtig nem at lave pga man skal ikke bruge så mange ting..👍 Anna karina Groth - 2020-09-20 15:51:14 Fantastisk lækker ret, som hele familien elsker med ris til Jesper. - 2020-05-13 05:26:40 Man kan tilsmage med lidt chipotle. Det giver en god fyldig smag. Birgir - 2019-05-21 18:12:14 Mørbradgryde med "twist" af hvidløg, oregano og timian samt "hot" mango chutney, giver et meget godt resultat med en varieret smag. Man kan tillige tilsætte rødvin. Vivi - 2018-03-08 23:02:30 Rigtig god & dejlig nem at lave i en travl hverdag ☺ Nielsen - 2018-02-10 22:18:19 Sammensætter ofte disse ingredienser og man kan næsten ikke gå galt ligemeget hvad man goer. Jeg tilsætter normalt altid hvidløg, chili, laurbær blade, Sherry eddike, oksekoeds bullion og gulegulerødder samt en lille smule ribsgele ;-). Floede goer altid underværker til hvilken somhelts ret eller sovs... Sorry for my bad spelling, living on my 17th year in USA. Cheers and enjoy - You'll love it... Svend bend - 2018-01-19 18:46:31 Bedste mørbradgryde, og jeg har nu prøvet en del opskrifter.... Super enkel og nem at lave... Evt. piftet den lidt op med gulerødder eller peberfrugt, hvidløg og Chili... Fræk og frisk middag til et godt selskab anonym - 2017-12-04 18:21:50 En rigtig lækker mørbradgryde ,og nem at lave . Kan kun anbefales 😀😀 kaj jørgensen - 2017-11-13 06:21:16 god opskrift, da vi har gluten allergiker i familien, vender vi ikke mørbraden i mel, og bruger maizena til at jævne med. Lars Mortensen - 2017-10-10 22:13:53 Det er en super opskrift, smager bare godt. Lidt chili gør ikke noget. Brita - 2017-08-02 09:11:36 Verdens bedste møbradgryde. 😍 anonym - 2017-05-21 17:14:35 Jeg har lavet den nogle gange. Jeg kommer hvidløg og chili i og undlader bacon, lige meget hvad jeg gør, så slipper jeg heldigt.. Andreas - 2017-05-10 06:35:15 Det er en mega go opskrift smager rigtig godt men lidt Engelsk sovs skader ikke lige at komme i også 😀 Laila - 2016-12-27 15:07:11 Jeg brugte kyllingefilet som jeg skar ud i tern, bare for at prøve. Det kan stærkt anbefales og smager super lækkert lejf. - 2016-12-19 14:05:12 jeg får gæster og har prøvet mørbradgryde før retten er dejligt krydret og nem at lave. Den er bare super til gæster. anonym - 2016-04-06 14:47:39 Super ret, og det smager ligeså godt, hvis man bytter fløden ud med milda 4%. anonym - 2016-02-18 18:24:02 Fantastisk mørbradgryde. Dem der spare på fløden må enten være rygere eller fitness freaks, der skal ikke spares på fløde, den er fantastisk som den er. anonym - 2016-02-03 14:21:22 Den bedste. Og man kan godt halvere piskefløden m minimælk uden det kan smages Mig - 2015-10-03 15:40:29 Kan man bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde Lene H. - 2015-08-16 20:45:12 Det var en virkelig lækker ret :) det var både børn og voksne helt enige om ! Henrik36 - 2015-06-01 16:49:57 Super lækker ret. familien spiser meget Allan D - 2015-05-17 13:19:36 Smager fantastisk og er forholdsvis nemt og hurtigt at lave :-) jesper - 2015-02-18 18:18:34 Jet syntes kart der skal servers pommesfrites til :) Susanne - 2014-12-30 13:46:08 Nu findes der jo massevis af forskellige opskrifter på mørbradgryde. Denne er absolut en af de bedre. Lækker. eik - 2014-06-20 19:39:07 Helt i top. Fik ros af mine gamle forældre på 85 år. Nok til dagen efter og en portion til nedfrysning. Lidt fint i den alder og man helst vil klare sig selv pia_oesten - 2014-01-26 09:28:38 Super laekker moerbrad ret ,den var totalt udsolgt her da vi var faerdige mummmmmsssss lissi - 2013-06-24 18:41:15 Super opskrift, alle jeg har lavet den til synes den er fantastisk. Laver den godt nok med kyllingebryst i tern i stedet for og vender det ikke i mel + jeg kommer kyllinge boillion terning i og kulør til sidst. Smager ganske enkelt himmelsk. Frankie - 2012-12-17 13:18:48 En favorit! OG så bliver den altså lige i øjet hvis man tjipper en lille snaps i. Helt efter egen smag :o) Kan også være et skvæt rødvin men schnaps'en giver et pift...! Henrik - 2012-02-08 10:55:11 Kan det svare sig, at lave retten dagen i forvejen? Lisa - 2012-01-19 07:18:03 Den smager ikke helt som den mørbradgryde som min svigermor lavede, men den er hammer god, og det er en god ret hvis man har mange gæster til spisning. Lavede den sommeren 2011 til en weekend sammen med 15 personer, brugte dog ekstra kød, da det ikke lyder af meget kød. Alle var vilde med den og så kunne jeg lave mad til 15 pers. for kun 30,- pr. næse, købte nemlig mørbrad på tilbud. dog synes jeg at det er synd at der er cocktailpølser i, så dem undlader jeg, men ellers følger jeg opskriften. Det er lidt træls at læse at folk vil have mindre fløde, for pokker det er jo ikke en ret du lever af i flere dage så hvad gør det at der bruges meget fløde, der står jo intet om at det er en fedtfattig ret :-). ALM - 2011-08-13 17:46:45 Har tilføjet bacon i tern (i stedet for skiver) og dijon sennep Bettina 1965 - 2011-05-28 21:46:54 Super lækker ret, alle i familien er vilde med den :-) MUMS Henrik - 2010-10-24 16:03:57 Jeg synes mit kom til at smage alt for meget af tomatpure. Men nu købte jeg også ind i Aldi og de har nogle gange nogle sære produkter. Men umiddelbart virker tomatpure og hakket tomat som om det helt overtager kødsmagen og alt det andet lækre. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne