Kærnehorn

Kærnehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 32 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Birgit

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.Hvedemel
250 g.5-Kornsblanding
50 g.Gær
50 g.Becel flydende
4 dl.Kærnemælk
4 dl.Vand
2 store Æg
2 tsk.Salt
2 tsk.Honning
 
 Pynt:
 Sammenpisket æg
 sesamfrø
 
Opskrift:
5-kornsblanding og vand koges et par minutter,herefter røres kærnemælken i.

Når blandingen er afkølet til håndvarm, opløses gæren heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, herefter sigtes hvedemel i lidt ad gangen og dejen æltes til den er ensartet. Stilles til hævning på et lunt sted i ca. 3/4 time- tildækket.

Slå dejen sammen og del den i fire lige store dele, der formes til kugler og hviler ca. 2 min.

Hver kugle rulles ud i en cirkel med en diameter på ca.30 cm.
Del hver cirkel i 8 lige store dele, som rulles sammen fra den brede ende til horn. Spidsen af dejen skal slutte i bunden. Hornene efterhæver tildækket i ca.3/4 time.

Pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.

Bages ved 220 grader (varmluft 200 grader)i ca.16 min. på ovnens midterste rille.





karakterer:
Opskriften er vist 6570 gange,
og udskrevet 150 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu