Luftige boller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Thorvald Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes, gær, sukker, æg og salt røres ud heri. Smørret gøres medgørligt i mikroovnen og blandes i melet. De hele æltes sammen til dejen er glat og smidig. Hæver ca. 1 time.
Dejen æltes let igennem. udrulles til boller á ca. 100 g, der sættes på bagepapir. Efterhæver ca. 30 minutter. Pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 180 grader C varmluft i ca. 20-25 minutter. Tips: Denne dejopskrift er direkte tyvstjålet fra Lilians "De Bedste Pølsehorn" og kan derfor af gode grunde også benyttes til fremstilling af pølsehorn. Det er faktisk de bedste pølsehorn!! Tip: ønskes bollerne lidt sødere tilsættes dejen blot 1-2 spsk. sukker. |
|
Opskriften er vist 1545261 gange,
og udskrevet 21050 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (580 stemmer) |
|
Kommentarer Birte - 2023-11-12 10:50:23 Mange skriver det ikke passer med varmegraderne, men det gør det når du følger opskriften 100 procent. Mange vælge jo at putte ekstra ingredienser i, så skal man nok holde øje med hvornår de er perfekte. De bliver lækre og luftige, hvis opskriften følges skridt for skridt. Ulla L. Pedersen - 2023-08-08 22:00:31 Først gang jeg prøver denne opskrift på boller. Blev bestemt ikke skuffet. Flotte blanke velsmagende og luftige boller. Ikke sidste gang jeg bruger den opskrift. Skippergården - 2023-02-04 20:27:14 Uhmmm😍Fødselsdagsboller med succes hver gang 👍🏻👍🏻 i familien, nu på 10. år🇩🇰 anonym - 2023-01-20 17:15:14 de smager mega godt Belinda - 2021-06-23 13:15:43 Synes ikke de bliver luftig. Øv øv. Men smager udmærket Gurli a.s. - 2021-06-14 16:17:50 Hvad gør jeg forkert... Når jeg bager boller sprækker de og de ser ikke pæne ud, bager dem ved 200 grader...?. Tak for mange gode opskrifter. Vh gurli Diana - 2021-05-20 12:57:03 Absolut den lækreste opskrift til: pølsehorn, boller, chokoladeboller ja kun fantasien sætter grænser - har brugt opskriften tidligere da jeg havde café og bagte boller til begravelser bla. 200 stk ad gangen. Altid et hit så tak for denne fantastiske opskrift - ps. Bruger både rester af cremefraiche, ymer, surmælk og hvad der ellers trænger til at blive brugt og resultatet er godt hver gang anonym - 2021-02-05 09:05:59 Tak Thorvald - jeg gir` gerne en bolle eller to sku du komme forbi (-: anonym - 2021-01-16 19:06:02 FOLKENS! Hvordan opbevare I jeres nybagte boller? anonym - 2021-01-10 16:27:16 denne portion dej, kan aldrig give boller på 100 gr. Heidi - 2020-10-15 14:20:02 De bedste boller og en virkelig nem opskrift. Laver ofte pølsehorn og boller ud af en db portion Ma - 2020-04-19 22:09:47 Sorry men 180 C varmluft???????? Mine fik 15 min. Og de er sorte? Det kan da ikke være rigtigt? Izabella - 2020-04-08 16:22:22 Lækkere boller, virkelige luftige og nemme at lave. Claus hansen - 2020-03-23 10:13:50 En rigtig god opskrift Jeg kommer ost på så bliver det nogle rigtig gode osteboller jeg blander lige lidt aromat i osten familien er vilde med dem de når sjælen fryseren Thomas Nanboe - 2020-03-18 10:43:41 Tilsæt 3 tsk. Sukker og 1 1/2 tsk. Salt i stedet for 1 - 1 , samt 1/2 tsk kardemomme. = Mere smag claudia fischer - 2019-04-28 16:22:32 De er alletiders!! Har bagt dem 3x på en uge, da familien vil have mere!! Idag kommet lidt chia frø i og drysset med solsikkekerner. Hos mig hæver kun 2x 30 min. Tid i min ovn kun 17 min varmluft Henning - 2019-04-22 16:39:06 Så blir det bare ikke meget bedre. Lækkert uhmmm Maiken G - 2019-01-27 08:42:54 Fantastisk opskrift, har lavet disse, og har lavet med havregryn i, og har lavet med kærner i, og har lavet med gulerødder i. Kan ikke mislykkes, putter lidt mindre mel i når jeg bruger kerner eller havregryn. Tak for opskriften 😁 Claus - 2019-01-18 16:55:36 kan man mon skifte mælken ud med youghurt naturel? Nikoline - 2018-11-13 08:57:16 Kan de fryses? Bodil - 2018-10-29 14:24:49 Kan jeg udskifte noget af smørret med olie ? Anonym - 2018-08-18 18:47:27 Virkelig gode boller!!! Bliver helt perfekte, selvom jeg snød med hævetiden Kurt - 2018-08-14 11:20:02 Hvordan opbevare man dem bedst? Malou - 2017-07-01 13:52:54 Super god og nem grund opskrift.. Jeg har skiftet sød mælken ud med mini mælk, tilsat et pr revne gulerødder, 100 g af melen med spelt mel, tilsat et pr håndfulde havregryn og en håndfuld solsikke kerne. Super mættende, lidt sundere og stadig lækre og luftige 😊 Tina L. - 2017-03-19 18:03:46 Bedste og mest luftige boller jeg nogensinde har bagt. Jan - 2017-02-12 14:15:55 Det er da utroligt mange kommentarer til en enkel og ligetil bolledej. Dr bliver ikke 12 boller men kun 10 af dejen hvis man vejer bollerne a 100 G. Jeg vil påstå at man er kugle skør hvis man står og vejer sine fødselsdags boller ud pr. 100 G. Bag nu bare de boller og sig til gæster eller børn at de skal smage sådan fordi det er nogle helt specielle boller netop du har bagt 😋 Put endelig gulerødder,agurker, arsenik eller speltmel i hvis i lyster. Jeg er sikker på at med 27 G smør og 5 tykke skiver ost + 7,2 spk marmelade kan man ikke smage forskellen. Med venlig hilsen Jan Heidi - 2017-01-08 16:44:55 Vi laver altid både boller og pølsehorn af denne opskrift, jeg putter dog en tsk oliven olie i hvilket gør den helt fantastisk at arbejde med:) Putter også gerne sesam frø ovenpå. Stor fan af denne opskrift vi bruger den hver gang vi bager. Sanne - 2016-11-23 14:58:18 Hælder altid 1 dl hørfrø i, det elsker vi bare her. Super gode boller anonym - 2016-10-23 18:58:14 Utrolig lækre luftige boller 😋 Birgitte - 2016-10-21 14:47:32 Er ved at boller af opskriften, men vælger altså at bage dem ved alm ovn. Bager aldrig mit brød med varmluft. Ifølge Claus Meyer udtørre det brødet at bruge varmluft og er enig med ham Jan - 2016-01-31 13:51:36 Rigtig god opskrift og de levede helt op til overskriften, luftige og lette, 21 min ved 180 Stine - 2016-01-24 16:09:51 Super lækre boller, synes dog kun de skal have 12 min i min ovn ☺️ Jeg har tilføjet lidt revet gulerod så er de altså også rigtig lækre 👌🏼 Maiken - 2016-01-22 16:39:16 De blev rigtig gode - erstattede ca. 100g af melet med fuldkornsmel. Dog blev mine ikke helt så luftige, som jeg kunne have håbet, men jeg var også lidt utålmodig med gæren og kom til at opløse det i lidt rigelig lunt mælk, så det er nok det. Super lækker dej, som ikke klistrede til bordet eller fingrene! Den var virkelig dejlig at arbejde med! Anni - 2016-01-14 07:57:01 Kan man smelte smøre i en gryde og komme i eller ??? Claus R - 2015-12-27 10:00:01 Har prøvet dem flere gange...de bliver forrygende!...men nu tænker jeg, hvordan med revne gulerødder og solsikkekerner, kan man komme begge dele i og i givet fald, hvor meget i forhold til angivne opskrift? Denni - 2015-12-07 06:48:05 måske man skulle prøve en anden fremgangs metode, for jeg har kun succes med dem :) Jon Briones Rasmussen - 2015-10-14 14:51:27 Udsøgt fornøjelse Tulle - 2015-06-23 16:20:33 De er super lækre har aldrig haft klager over dem! :) Minnie du må gøre noget forkert fordi jeg har lavet dem 50 gange hvis ikk mere og de har aldrig været tunge eller noget som helst :) minnie - 2015-05-19 12:50:51 utrolig dårlige boller. De er ikke luftige eller lette de er tunge og ligesom sten. Har prøvet og lavet dem 5-6 gange nu og gjort det samme HVERGANG og alligevel bliver de ekstrem dårlige .. anbefaler dem ikke.. Marianne - 2015-02-03 03:48:08 Super nemme og utroligt lækre boller..... Til jer der spørger om man ka bruge margarine!!!! Man bager da ikke med magarine...!!!! Paaskelilje - 2015-01-21 15:23:57 nå ja! glemte at sige: Jeg har altid varieret opskriften med let forskellige ingridienser, for jeg køber aldrig sødmælk. Sidste gang brugte jeg almindelig letmælk med enten var det sukker eller smør. I dag prøver jeg opskriften med mini-mælk og piskefløde! Degen hævede godt og har rigtig god konsinstens! Dejlig luftig! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne