Solbær gelato

Solbær gelato, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Solbær gelato, billede 4 Solbær gelato, billede 1 Solbær gelato, billede 2 Solbær gelato, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Grundmasse:
8 æggeblommer past.
100 g.sukker
5 dl.sødmælk
2 Vaniljestang
 
 Solbærcreme:
250 g.solbær
250 g.sukker
 evt.0.5 dl. vand
 
Opskrift:
Solbærcreme:
Solbær og sukker rystes sammen og står til bærrene begynder at safte, eller også tilsættes ½ dl. vand.

Bærrene bringes i kog, og småsimrer til det er godt tykt, ca. 20 minutter.

Bærrene sigtes gennem en fintmasket sigte.


Grundmasse:
Æggeblommer piskes med sukker.

Sødmælk gives et opkog med de tomme vaniljestænger hvorefter de fjernes og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning.

Massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Massen hældes tilbage i skålen og afkøles i køleskab før den anvendes.

Inden isen køres på ismaskine tilsætte den afkølede solbærcreme.





karakterer:
Opskriften er vist 19024 gange,
og udskrevet 293 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu