Solbær gelato
Hovedingrediens : Bær - Solbær Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Solbærcreme:
Solbær og sukker rystes sammen og står til bærrene begynder at safte, eller også tilsættes ½ dl. vand. Bærrene bringes i kog, og småsimrer til det er godt tykt, ca. 20 minutter. Bærrene sigtes gennem en fintmasket sigte. Grundmasse: Æggeblommer piskes med sukker. Sødmælk gives et opkog med de tomme vaniljestænger hvorefter de fjernes og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning. Massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder. Massen hældes tilbage i skålen og afkøles i køleskab før den anvendes. Inden isen køres på ismaskine tilsætte den afkølede solbærcreme. |
|
Opskriften er vist 19024 gange,
og udskrevet 293 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne