Kalvefilet med æble/rosmarinsauce og selleri-fritter
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.
Rids fedtkanten på kalvefileten i tern og krydr med salt og peber. Sæt den så i et ildfast fad i en passende størrelse og steg fileten i ca. 1 time i ovnen. Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen være 58 for rosasteget og 65-68 for gennemstegt. Når stegen er færdigstegt tages den ud af ovnen, hvorefter man lader den hvile i ca. 20 min., før der skæres skiver af den. Husk at skære de færdige kalvefilet i skiver på tværs af kødtrådene. Æble/rosmarin sauce: Pil og hak skalotteløgene fint og skær æblerne ud i små terninger. Svits løg- og æbletern i smør i en gryde, og tilsæt herefter æblejuice og rosmarin. Lad saucen koge ca. 10 min. Tilsæt evt. stegesky fra det ildfaste fad med kalvefileten. Blend saucen og tilsæt piskefløde. Smag til med salt, peber og evt. 1 glas calvados. Selleri-fritter: Skræl sellerien og skær strimler af den. Strimlerne skal være ca. 4 cm. lange og 2x2 mm. tykke. Varm olie i en dyb pande og steg selleristrimlerne sprøde og gyldne i 10-15 min. Tag fritterne op med en hulske, anret dem på et fad og drys dem med salt og finthakket persille. Server retten med lunt flute til |
|
Opskriften er vist 42272 gange,
og udskrevet 1242 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2012-03-30 12:12:56 Ja kalvefileten brunes af på pande inden den sættes i ovnen. Henrik - 2012-03-25 19:58:36 Hvorfor er der et billede af kalvefilet på en pande, når der står fileten skal i ovnen? Er der noget man skal gøre før den skal i ovnen? Conny - 2010-08-17 00:18:36 selleri fritter er nemmere sådan: skræl selerien, og skær i promfrit-størrelser, kog ca. 8-10 min. i letsaltet vand, gerne dagen før. Afdryp dem, gerne på køkkenrulle, og vend dem i æg og rasp inden de steges gyldne i olie. Rigtig mums. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne