Kalvespidsbryst med urtecreme

Kalvespidsbryst med urtecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvespidsbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Spidsbryst:
2 kg.kalvespidsbryst
 vand
0.5 knoldselleri
2 porrer
3 laurbærblade
4 gulerødder
1 pastinak
2 løg
 salt
 
 Urtecreme:
0.5 knoldselleri
2 pastinakker
2 persillerødder
1 l.fløde
4 fedhvidløg, halveret
 merian
 salt
 peber
 
 Pynt:
 Friterede toppe af selleri. selleritoppe skylle i vand og tørres.
 
 Friteres i olie ved ca. 180 grader C, til de er sprøde og let gyldne.
 
Opskrift:
Spidsbryst:
Brystet koges mørt i vand, 2-3 timer tilsat halvdelen af de rensede urter og lidt salt. Når kødet tages op dækkes det med bagepapir og lægges i pres sammen med en anelse væde. De resterende urter brunes af på en pande og tilsættes den restende fond. Fonden koges ind til kraftig konsistens. Sigtes og smages til med salt og peber.

Urtecreme:
Urterne skrælles og skæres i tern. Koges næsten helt ud sammen med fløden og de halverede hvidløg. Smages til med salt og peber.

Anretning:
Kødet skæres i firkanter og varmes i ovnen med en anelse fond i ca. 12 minutter ved 180 grader C. Husk det skal være dækket med bagepapir, så det ikke bliver tørt. Urtecremen lægges i bunden af tallerkenen og kødet lægges ovenpå. Fond hældes på tallerkenen. Pynt med de friterede selleritoppe.





karakterer:
Opskriften er vist 22336 gange,
og udskrevet 399 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu