Bagt rødfisk med græske kartofler

Bagt rødfisk med græske kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Rødfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :     

Ingredienser:
 Græske citronkartofler:
1000 g.små nye kartofler
1 citron
1 fedhvidløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 kvistetimian
1 spsk.olivenolie
50 g.små sorte græske oliven
 salt
 peber
 
 Tzatziki:
1 agurk
1 fedhvidløg
3 dl.græsk yoghurt
 salt
 peber
 
 Fisk:
4 tomater
1-2 tsk.olivenolie
500 g.rødfisk uden skind og ben
 salt
 peber
1 tsk.tørret oregano eller rosmarin
 
Opskrift:
Græske citronkartofler:
Tænd ovnen på 250 grader.
Skur eller skrab kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et stort ildfast fad.
Pres saften ud af halvdelen af citronen. Skær den anden halvdel i tern.
Hak hvidløget, og skær peberfrugterne i grove stykker.
Bland citrontern, citronsaft, peberfrugter, hvidløg, timian, olivenolie, oliven, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet, og bag i 30 min.

Tzatziki:
Riv agurken groft, og pres saften let ud af agurken med hænderne.
Rør agurk og presset hvidløg i yoghurten, og smag til med salt og peber.

Fisk:
Skær tomaterne i skiver, og læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie.
Skær rødfisken i stykker på ca. 4x4 cm, og læg dem oven på tomaterne. Dryp fisken med lidt olivenolie, krydr med salt og peber, og drys med tørret oregano eller rosmarin.
Bag fisk og tomater 8-10 min. i ovnen sammen med kartoflerne.

Servér fisken med græske citronkartofler, tzatziki og godt brød.





karakterer:
Opskriften er vist 24183 gange,
og udskrevet 943 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-09 18:22:55
rigtig god ret!!! nem at lave!!! både god om sommeren og om vinteren. hvis man skulle tilføje noget, skulle det være en eller anden sovs. men hvilken ved jeg ikke. det er nemlig også en lækker ret uden.