Schwäbische Laugenbrezel
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Hausbaer Indsendt : |
|
|
Bland mel, salt og sukker sammen i en skål. Opløs gæren i det lune vand og hæld det i skålen. Lad det hele trække i 15 min.
Tilsæt nu det bløde margarine og det hele æltes god sammen. Lad det trække et varmt sted i 30 min. Del dejen op så man har 12 lige store stykker. De rulles nu ud så den i midten er tykkere end resten til den ca. er 50 cm. De nu formede Brezeln lægges ca. 1 time i køleskabet. I mellemtiden kan man blande den kaustiske soda. HUSK: Blandingen udvikler varme så en skål der kan tåle varme skal anvendes. FØRST HÆLDES VANDET I OG DEREFTER KAUSTISK SODA. Man tager så de Brezeln ud af køleskabet og dypper dem i ca. 30 sek. i soda blandingen. Brug evt. nøgle køkkenhandsker eller en hulske. Når dette er gjort skærer man med en skarp kniv et dybt snit i den tykke del af brezel og strør noget groft salt på dem. Derefter bages de ved 200 grader i 15-20 min alt efter hvor brune man ønsker dem. |
|
Opskriften er vist 11446 gange,
og udskrevet 179 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Berit - 2021-10-21 10:18:31 Tysk "Natronlauge" er såmænd det, vi kalder kaustisk soda her i DK - E524 natriumhydroxid. Man skal ikke pjatte med det, og jeg vil anbefale at bruge nitrilhandsker, men så er det heller ikke værre. Det er en relativt mild opløsning. anonym - 2010-08-31 01:22:59 NICE! Har ledt efter "Natronlauge" i DK og har bare ikke kunne finde det. I Tyskland kan man købe det på apoteker... Vil vildt gerne lave Brezeln... men er sindssygt bange for det der kaustisk soda ;) fregnen1 - 2010-04-17 12:40:14 Virkelig gode!!! De smager super godt! Havde dog en del problemer med at få dem af bagepapiret da jeg tog dem ud af ovnen! Pingo - 2009-10-04 17:21:46 De virker...!!! akselsen - 2008-07-28 06:35:15 Disse kringler er super gode og smager godt. Man kan lave et rids foroven og putte ost og skinke i. Dejen kan fryses og det kan kringlerne også. Dette er store saltkringer/saltstænger som smager meget bedere. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne