8 Små Mormor-Franskbrød
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Indsendt af : Molly Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt yoghurt, salt, honning, kardemomme og æg. Rør dette godt sammen. Tilsæt havregryn, mandler, speltmel og hvidhvede, rør dette godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til du har en god dej, ikke for fast. Dejen skal æltes godt igennem. Dejen skal hæve i ca. 1 time. Del derefter dejen i 8 små franskbrød og læg dem på pladen. Pensl med æg og strø evt. med lidt birkes eller lidt havregryn. De skal hæve ca. 30 min. Bages i ca. 15 - 20 min. Tjek efter 15 min. Tips: Disse franskbrød kan naturligvis laves som 2 store fransbrød. Vi laver dog altid 8 små, vi kan så tage et par stykker med til mormor. Vi smider nogle i fryseren, så har vi altid frisk franskbrød. Vi har også brugt dejen til pizza og pølsehorn. Det kan godt virke lidt omstændig med alle de forskellige meltyper, men det giver et godt resultat og det giver mange flere fiber og smagen er også rigtig god. |
|
Opskriften er vist 37969 gange,
og udskrevet 724 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Molly - 2012-09-15 11:59:48 Sorry, becel eller olien tilsættes sammen med yougurt, salt, honning, kardemomme og æg og jeg bager dem ved 200 grader varmluft - håber dette hjælper :))) Lisa - 2012-05-15 13:06:38 Undskyld - så lige bagetiden - Lisa - 2012-05-15 13:01:50 Har fulgt opskrift med måtte gætte mig til hvornår margarinen skulle i og hvor mange grader de skulle bages på Molly - 2008-07-03 09:42:04 Sorry, De skal bages ved 220 grader. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne