8 Små Mormor-Franskbrød

8 Små Mormor-Franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Molly

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
6 dl.lunken vand
2 dl.yoghurt cremefraiche eller kærnemælk
2 spsk.honning sirup eller sukker
1.5 tsk.salt
1 tsk.kardemomme - kan undlades
2 æg
6 spsk.becel eller olie
150 g.havregryn - evt. malet
50 g.mandler malet
200 g.speltmel - sigtet eller fuldkorns
200 g.hvid hvede
500 g.hvedemel
 Evt.birkes
 
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt yoghurt, salt, honning, kardemomme og æg. Rør dette godt sammen.

Tilsæt havregryn, mandler, speltmel og hvidhvede, rør dette godt sammen.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til du har en god dej, ikke for fast.

Dejen skal æltes godt igennem.

Dejen skal hæve i ca. 1 time.

Del derefter dejen i 8 små franskbrød og læg dem på pladen. Pensl med æg og strø evt. med lidt birkes eller lidt havregryn.

De skal hæve ca. 30 min.

Bages i ca. 15 - 20 min. Tjek efter 15 min.

Tips:

Disse franskbrød kan naturligvis laves som 2 store fransbrød. Vi laver dog altid 8 små, vi kan så tage et par stykker med til mormor. Vi smider nogle i fryseren, så har vi altid frisk franskbrød. Vi har også brugt dejen til pizza og pølsehorn. Det kan godt virke lidt omstændig med alle de forskellige meltyper, men det giver et godt resultat og det giver mange flere fiber og smagen er også rigtig god.





karakterer:
Opskriften er vist 37930 gange,
og udskrevet 723 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-15 11:59:48
Sorry, becel eller olien tilsættes sammen med yougurt, salt, honning, kardemomme og æg og jeg bager dem ved 200 grader varmluft - håber dette hjælper :)))

  -   2012-05-15 13:06:38
Undskyld - så lige bagetiden -

  -   2012-05-15 13:01:50
Har fulgt opskrift med måtte gætte mig til hvornår margarinen skulle i og hvor mange grader de skulle bages på

  -   2008-07-03 09:42:04
Sorry, De skal bages ved 220 grader.