Marengs lagkage (Mums)

Marengs lagkage (Mums), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portioner 1 Portioner
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : susabri

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
60 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Margarine og sukker røres hvidt.

Æggene deles i to skåle. Der må ikke komme blomme i hviderne.

Æggeblommerne, mel, bagepulver og fløde piskes i.

Æggehviderne piskes stive og tilsættes sukker.

Dejen fordeles i en bradepande.
hviderne lægges over.
Bages 20 - 30 min. V. 180-190 grader

Når kagen er afkølet lægges den sammen med flødeskum pisket af ¼ liter fløde.

God Appetit

Tips:

Bages i lille bradepande. Hvis du ønsker en lille lagkage, skæres kagen over og der lægges flødeskum i mellem, ønskes en stor kage bages 2 bradepander, og der lægges flødeskum på den ene og den anden lægges ovenpå.

Det er selvfølgeligt op til jer selv, om I synes, at der skal syltetøj i kagen (f.eks. hindbær eller abrikos), men prøv uden syltetøj i første omgang.





karakterer:
Opskriften er vist 46270 gange,
og udskrevet 656 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11131 (2650 kcal)
KJ pr. Portioner 11131 (2650 kcal)
Vægt ialt 765 gram
Vægt pr. Portioner 765 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1455 KJ (346 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 11.7 gram
Kulhydrat 55.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-28 13:13:52
Ved sæson, fordel friske bær (jordbær, hindbær, skovbær, ribs osv) oven på flødeskummet. Den søde marengs, den lette og cremede flødeskum og de syrlige-søde bær er en fantastisk og frisk kombination!!

  -   2011-07-13 14:10:14
Den smager forbandet godt!!!!! :D :D MUMS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!