Sukkerfri vingummi

Sukkerfri vingummi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SlikRet : Slik - Diverse slik

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anonym

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.maltitol*
1.5 dl.vand
65 g.gelatine
1.5 g.(2 ml) citronsyre
1.5 ml.jordbæraroma
20 dråber(1 ml) rød slikfarve
 
Opskrift:
En glasskål (min. 3 dl) placeres i en gryde med vand, så vandet går lidt mere end halvt op på skålen. Tag skålen op og opvarm vandet i gryden til kogepunktet, tag gryden af varmen.

Mål 75 ml af det varme vand op i skålen og drys heri 50 g gelatine under omrøring, (gelatinen må ikke koge).

Sæt skålen med gelatineopløsningen tilbage i det varme vandbad og læg låg på så opløsningen holder sig varm og flydende til den skal bruges.

I en 2 l gryde opvarmes maltitolen på næsten fuldt blus, uden låg og uden omrøring til 130°C.

Tag gryden af varmen og lad det afkøle til 100°C.

Når maltitolen er afkølet til 100 oC tilsættes 1,5 g citronsyre (= 2 ml).

Nu røres den flydende gelatineopløsning i maltitolen.

Tilsæt 1,5 ml jordbæraroma og 1 ml rødbedefarve, rør til det er jævnt fordelt.
Skum blandingen for bobler så den bliver helt klar.

Når massen er afkølet til 70°C kan den hældes op.

Plastforme: Pensl alle fordybninger med ganske lidt madolie, ophældning foregår nemmest med ophælderpose.
Massen kan alternativt hældes ud på et teflonvæv eller bagepapir i ½-1 cm tykkelse, og pudres med sukker eller druesukker

Efter ½ times tørring, kan figurer skæres, klippes eller stikkes ud.


*Maltitol kan ved indtagelse af mere end 30 g om dagen, give diarre.

Tips:

NB: Alle ingredienser og redskaber kan købes på Urtegaarden.dk eller hos din nærmeste Urtegaarden-forhandler!

Redskaber:
2 gryder min. 2 l. (ikke aluminium)
Vægt
Dejskraber
Grydeske
2 ml. måleske
Målesprøjte 2 ml
Teske
Glasskål (min. 3 dl)
Termometer (min. 135°C)
Teflonvæv eller bagepapir
Evt. ophælderpose
Forme udstikker eller saks





karakterer:
Opskriften er vist 9768 gange,
og udskrevet 120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu