Sukkerfri vingummi
Indsendt af : Anonym Indsendt : Red : |
|
|
En glasskål (min. 3 dl) placeres i en gryde med vand, så vandet går lidt mere end halvt op på skålen. Tag skålen op og opvarm vandet i gryden til kogepunktet, tag gryden af varmen.
Mål 75 ml af det varme vand op i skålen og drys heri 50 g gelatine under omrøring, (gelatinen må ikke koge). Sæt skålen med gelatineopløsningen tilbage i det varme vandbad og læg låg på så opløsningen holder sig varm og flydende til den skal bruges. I en 2 l gryde opvarmes maltitolen på næsten fuldt blus, uden låg og uden omrøring til 130°C. Tag gryden af varmen og lad det afkøle til 100°C. Når maltitolen er afkølet til 100 oC tilsættes 1,5 g citronsyre (= 2 ml). Nu røres den flydende gelatineopløsning i maltitolen. Tilsæt 1,5 ml jordbæraroma og 1 ml rødbedefarve, rør til det er jævnt fordelt. Skum blandingen for bobler så den bliver helt klar. Når massen er afkølet til 70°C kan den hældes op. Plastforme: Pensl alle fordybninger med ganske lidt madolie, ophældning foregår nemmest med ophælderpose. Massen kan alternativt hældes ud på et teflonvæv eller bagepapir i ½-1 cm tykkelse, og pudres med sukker eller druesukker Efter ½ times tørring, kan figurer skæres, klippes eller stikkes ud. *Maltitol kan ved indtagelse af mere end 30 g om dagen, give diarre. Tips: NB: Alle ingredienser og redskaber kan købes på Urtegaarden.dk eller hos din nærmeste Urtegaarden-forhandler! Redskaber: 2 gryder min. 2 l. (ikke aluminium) Vægt Dejskraber Grydeske 2 ml. måleske Målesprøjte 2 ml Teske Glasskål (min. 3 dl) Termometer (min. 135°C) Teflonvæv eller bagepapir Evt. ophælderpose Forme udstikker eller saks |
|
Opskriften er vist 9768 gange,
og udskrevet 120 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne