Butterdej Grunddej
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Bland først smør og hvedemel til udrulning grundigt. Rul blandingen glat og ensartet mellem to stykker pergamentpapir så den får en størrelse på ca. 38 x 24 cm. Stil det til side, køligt.
Bland ingredienserne til selve dejen let sammen. Ælt det til en smidig dej. Tilsæt eventuelt vandet lidt efter lidt - så kan man bedre styre processen - uden at massen bliver for klæbrig, hvis der tilsættes for meget væske. Lad dejen hvile koldt og tildækket i ca. 20 minutter. Rul dejen ud på et let melet bord til dobbelt størrelse af smørpladen. Læg smørpladen på den ene halvdel af den udrullede dej og fold den anden halvdel over. Tryk dejen let langs kanterne. Rul derefter dejen ud i en aflang flade. Fold dejen i tre lag, pak den ind og læg den koldt i nogle minutter. Tag igen dejen frem og gentag processen fire gange, med en lille pause imellem hver gang. Læg dejen koldt til næste dag. Denne grundopskrift kan anvendes til mange forskellige kager og desserter bagt med butterdej. |
|
Opskriften er vist 25851 gange,
og udskrevet 698 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Carsten B - 2017-11-05 04:17:07 Butterdej skal rulles 2x3 lag og 2x4 lag. Ikke 4x3lag som i skriver. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne