Butterdejsskåle med æblefyld

Butterdejsskåle med æblefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.butterdej
1 æg
75–100 g.sukker
100–150 g.kanel
 
 Pensling:
 smør
 
 Æblefyld:
4 grønne æbler
150 g.sukker
150 g.brun farin
100 g.smør
1 jordbær
2.5 dl.creme fraiche
 
Opskrift:
Butterdejen rulles ud, til den har en ensartet tykkelse. Den må ikke være for tyk. Den pensles med pisket æg, strøs med kanel og sukker.

Dejen rulles til en pølse og skæres i skiver på 3 – 5 cm. De trykkes flade og rulles ud, til de er ensartet flade og runde. Glas pensles med smør, og dejen kommes over. De bages i ovn ved 180 – 190 grader i 15 – 20 minutter.

Æblerne halveres, og kernehuset fjernes. De skæres derefter i grove tern. Sukker og farin sættes over i en gryde med smørret og smeltes ved svag varme. Æblerne tilsættes og koges møre.

Når de er færdige, kommes de i butterdejsskålene og pyntes med creme fraiche 18 % samt jordbærren





karakterer:
Opskriften er vist 22518 gange,
og udskrevet 308 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu