Luxus Millionbøf med mos
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt af : Lindbo31 Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak løgene groft og svits dem med kødet på en varm pande. Sørg for at hakke godt i kødet mens det svitses.
Når kødet er gråt og finthakkeet tilsættes vand, bouillonterning,Tomatpure, Paprika, laurbærblade, Estragon, chili samt rødvind. De hakkede tomater skal igennem en si over gryden (presse let med en ske). Der røres godt Derefter tilsættets Maizena, tilsæt lidt af gangen men du rør så du får den ønskede tykkelse. Desuden hældes der kulør i så du opnår en pæn brun farve. Retten står nu under låg og simre 50 min. Husk at rør engang imellem. Mos: Skræl kartoflerne og skær i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand ca 15 min. Lad kartoflerne dryppe og dampe af. Mos kartoflerne og tilsæt smør. Spæd op med mælken og pisk til den bliver luftig Skær Champignonerne i halve og tilsæt dem millionbøffen efter den har simret 50 min. Nu skal retten simre 10 min mere med Champignonerne. Server nu retten med hakkede persille man selv kan drysse over. Tips: Denne opskrift synes jeg er super lækker, men prøv den selv, i vil ikke fortryde. |
|
Opskriften er vist 154529 gange,
og udskrevet 3129 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (181 stemmer) |
|
Kommentarer DK - 2021-09-25 14:00:48 Inden jeg forsætter vil jeg sige at det er en ok grundopskrift som kan blive rigtig godt med et par små ændringer. At bruge magert oksekød til en gryderet gør man kun hvis man har andre smagsgivere så som bacon eller lignende... eller med andre ord så hvis du havde brugt billigt/fedt hakket oksekød kunne du have udeladt bouillonterningen :-D (Personligt ville jeg nok have startet med en pakke bacontern) Hvilket jeg gjorde da jeg lavede den. Et andet tip til ændring ville være kog lidt ekstra kartofler... du moser dem jo afligevel... så du kan bruge et par stykker i stedet for maizena ;-) Sanne Lund Nielsen - 2020-12-25 21:43:24 Elsker denne ret. Den giver noget ekstra til den mere traditionelle og lidt kedelige millionbøf. Moderne millionbøf kunne man kalde den. Alle i familien elsker den Thomas Hansen - 2017-10-26 10:49:58 Dette er ikke millionbøf. Tomat og rødvin har i intet at gøre i den ret. Oksekød, boullion, lauerbærblade, løg, peber og salt. Punktum. Bettina - 2017-07-04 16:05:45 Hvor blev champignonerne af? Jytte - 2017-01-13 13:09:08 Det har ikke noget med millionbøf at gøre, men mere kødsovs Signe - 2016-11-05 19:05:22 Millionbøffen simrede her i halvanden time, men smagte desværre af meget lidt :( Else Marie - 2015-03-06 17:33:07 Alt for mange ingredienser - kan ikke lide de opskrifter, hvor der skal bruges 20-30 forskellige ting. Anders - 2014-03-23 20:01:36 Lækker lækker. Droppede dog rødvinen. Mogens - 2013-02-02 13:30:23 Når man laver kartoffelmos.... så koges kartoflerne IKKE i salt det smager man til med bagefter! Lolo - 2012-11-24 18:25:43 Synes retten smager ALT for meget af rødvin og estragon. Enten har jeg lavet retten forkert eller også har alle jer der kommentere, forfærdelig dårlig smag! anonym - 2012-04-03 18:11:18 Har aldrig fået så god millionbøf, fantastisk ret!! :-) Bitten - 2011-10-15 20:05:20 Rigtig lækker ret, var dog løbet tør for Esdragon og brugte Timian i stedet, hvilket duer fint :-) ALM - 2011-08-30 13:49:13 Har lavet denne ret 5 gange siden jeg fandt opskriften sidste år, et kæmpe hit hos familien hver gang! Anbefalet uden ændringer dog hælder bare lidt mere chili i. Smag og behag! Christian Lindbo - 2011-03-02 22:18:09 Til Gitte Jo det giver netop god mening at den skal simre i 50 minutter eftersom man derved får en rigtig god smag i sovsen når de forskellige ingredienser koger ind... Daniel Gyll - 2010-12-29 09:41:18 jeg lavede denne ret til 5 venner til en fodbold aften. Lavede dobbelt op af alle ingredienser. Den kan varmt anbefales. Det smager rigtig rigtig godt. Alle var meget meget imponeret over at en så simpel ret kan smage så godt! Tak ! Gitte G - 2010-11-18 16:26:39 Denne opskrift lyder lækker, men det giver ikke nogen mening at den skal simre i 50 minutter?? 20 minutter må være mere end rigeligt.. Baby Doll - 2010-11-15 17:31:04 SUPER lækker opskrift, smagte FANTASTISK! Får et stort 10-tal fra Sverige :) *Jeg brugte ikke rødvin - men istedet puttede jeg en smule madlavingsfløde i* PN - 2010-08-02 14:44:34 Jeg bruger aldrig kulør men soyasauce for at give farve. Hvis retten skal have så lang tid er det ikke en hurtig ret - men så kan man vel også tilsætte nogle gulerødder i skiver og komme ved. De skal vel nok blive møre på så lang en kogetid, tror jeg da nok. Oliver71 - 2010-07-30 16:40:48 Hold da helt kæft ! Gordon Ramsey gå hjem ! Tusind tak for mad ! Gwen - 2010-03-27 18:54:55 Den er super lækker! Kan helt klart anbefale denne opskrift :) Marianne N - 2009-02-05 12:44:31 Jeg prøvede denne ret for familien og alle var fuldstændig vilde med den. TOPkarakter herfra..nøj det smager godt Carsten S - 2008-09-11 02:09:13 WOW, det er noget af det bedste jeg har smagt. Sikke en ret:-) Mette J - 2008-08-05 13:17:48 Hold op en super ret. Den smager helt fantastisk og er ret nem at lave. Lindbo31 - 2008-06-13 22:46:51 Glemte lige at skrive at man skal huske at tage laurbærbladene op inden man serverer. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne