Luxus Millionbøf med mos

Luxus Millionbøf med mos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lindbo31

Indsendt :      Red :
Luxus Millionbøf med mos, billede 4 Luxus Millionbøf med mos, billede 1 Luxus Millionbøf med mos, billede 2 Luxus Millionbøf med mos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 tsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
4 tsk. Paprika
5 Laurbærblade
3 tsk. Estragon. tørret
0.5 tsk. Chili, stødt
1.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
3 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Kartoffelmos:
1000 gram Kartofler til mos, skrællet vægt 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Hak løgene groft og svits dem med kødet på en varm pande. Sørg for at hakke godt i kødet mens det svitses.

Når kødet er gråt og finthakkeet tilsættes vand, bouillonterning,Tomatpure, Paprika, laurbærblade, Estragon, chili samt rødvind. De hakkede tomater skal igennem en si over gryden (presse let med en ske). Der røres godt

Derefter tilsættets Maizena, tilsæt lidt af gangen men du rør så du får den ønskede tykkelse. Desuden hældes der kulør i så du opnår en pæn brun farve. Retten står nu under låg og simre 50 min. Husk at rør engang imellem.

Mos:
Skræl kartoflerne og skær i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand ca 15 min. Lad kartoflerne dryppe og dampe af. Mos kartoflerne og tilsæt smør. Spæd op med mælken og pisk til den bliver luftig

Skær Champignonerne i halve og tilsæt dem millionbøffen efter den har simret 50 min. Nu skal retten simre 10 min mere med Champignonerne.

Server nu retten med hakkede persille man selv kan drysse over.

Tips:

Denne opskrift synes jeg er super lækker, men prøv den selv, i vil ikke fortryde.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Millionbøf

karakterer:
Opskriften er vist 154527 gange,
og udskrevet 3129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (181 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10780 (2566 kcal)
KJ pr. Pers. 2695 (641 kcal)
Vægt ialt 3527 gram
Vægt pr. Pers. 881 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 305 KJ (72 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-09-25 14:00:48
Inden jeg forsætter vil jeg sige at det er en ok grundopskrift som kan blive rigtig godt med et par små ændringer. At bruge magert oksekød til en gryderet gør man kun hvis man har andre smagsgivere så som bacon eller lignende... eller med andre ord så hvis du havde brugt billigt/fedt hakket oksekød kunne du have udeladt bouillonterningen :-D (Personligt ville jeg nok have startet med en pakke bacontern) Hvilket jeg gjorde da jeg lavede den. Et andet tip til ændring ville være kog lidt ekstra kartofler... du moser dem jo afligevel... så du kan bruge et par stykker i stedet for maizena ;-)

  -   2020-12-25 21:43:24
Elsker denne ret. Den giver noget ekstra til den mere traditionelle og lidt kedelige millionbøf. Moderne millionbøf kunne man kalde den. Alle i familien elsker den

  -   2017-10-26 10:49:58
Dette er ikke millionbøf. Tomat og rødvin har i intet at gøre i den ret. Oksekød, boullion, lauerbærblade, løg, peber og salt. Punktum.

  -   2017-07-04 16:05:45
Hvor blev champignonerne af?

  -   2017-01-13 13:09:08
Det har ikke noget med millionbøf at gøre, men mere kødsovs

  -   2016-11-05 19:05:22
Millionbøffen simrede her i halvanden time, men smagte desværre af meget lidt :(

  -   2015-03-06 17:33:07
Alt for mange ingredienser - kan ikke lide de opskrifter, hvor der skal bruges 20-30 forskellige ting.

  -   2014-03-23 20:01:36
Lækker lækker. Droppede dog rødvinen.

  -   2013-02-02 13:30:23
Når man laver kartoffelmos.... så koges kartoflerne IKKE i salt det smager man til med bagefter!

  -   2012-11-24 18:25:43
Synes retten smager ALT for meget af rødvin og estragon. Enten har jeg lavet retten forkert eller også har alle jer der kommentere, forfærdelig dårlig smag!

  -   2012-04-03 18:11:18
Har aldrig fået så god millionbøf, fantastisk ret!! :-)

  -   2011-10-15 20:05:20
Rigtig lækker ret, var dog løbet tør for Esdragon og brugte Timian i stedet, hvilket duer fint :-)

  -   2011-08-30 13:49:13
Har lavet denne ret 5 gange siden jeg fandt opskriften sidste år, et kæmpe hit hos familien hver gang! Anbefalet uden ændringer dog hælder bare lidt mere chili i. Smag og behag!

  -   2011-03-02 22:18:09
Til Gitte Jo det giver netop god mening at den skal simre i 50 minutter eftersom man derved får en rigtig god smag i sovsen når de forskellige ingredienser koger ind...

  -   2010-12-29 09:41:18
jeg lavede denne ret til 5 venner til en fodbold aften. Lavede dobbelt op af alle ingredienser. Den kan varmt anbefales. Det smager rigtig rigtig godt. Alle var meget meget imponeret over at en så simpel ret kan smage så godt! Tak !

  -   2010-11-18 16:26:39
Denne opskrift lyder lækker, men det giver ikke nogen mening at den skal simre i 50 minutter?? 20 minutter må være mere end rigeligt..

  -   2010-11-15 17:31:04
SUPER lækker opskrift, smagte FANTASTISK! Får et stort 10-tal fra Sverige :) *Jeg brugte ikke rødvin - men istedet puttede jeg en smule madlavingsfløde i*

  -   2010-08-02 14:44:34
Jeg bruger aldrig kulør men soyasauce for at give farve. Hvis retten skal have så lang tid er det ikke en hurtig ret - men så kan man vel også tilsætte nogle gulerødder i skiver og komme ved. De skal vel nok blive møre på så lang en kogetid, tror jeg da nok.

  -   2010-07-30 16:40:48
Hold da helt kæft ! Gordon Ramsey gå hjem ! Tusind tak for mad !

  -   2010-03-27 18:54:55
Den er super lækker! Kan helt klart anbefale denne opskrift :)

  -   2009-02-05 12:44:31
Jeg prøvede denne ret for familien og alle var fuldstændig vilde med den. TOPkarakter herfra..nøj det smager godt

  -   2008-09-11 02:09:13
WOW, det er noget af det bedste jeg har smagt. Sikke en ret:-)

  -   2008-08-05 13:17:48
Hold op en super ret. Den smager helt fantastisk og er ret nem at lave.

  -   2008-06-13 22:46:51
Glemte lige at skrive at man skal huske at tage laurbærbladene op inden man serverer.