Sushi
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk Indsendt af : Sofie Indsendt : |
|
|
Risene: 2 dl ris puttes i en skål og der tilsættes vand. Skyl risene til vandet forbliver klart, og lad dem herefter dryppe af i 1 time. Kog dem ved 5 min, hvorefter de skal simre i 10 (med låg på). Tag dem af kogepladen og lad dem så, med låg på (fjen det ikke).
Put risene i et fad og put eddike blandingen over. Eddike blanding: 1½ spsk eddike 1 spsk sukker 1 tsk salt Hæld det over risene, og vend risene i store flader, KØR IKKE RUNDT MED SKEEN. Lad det stå til risene er normal temperatur. Tang: Hold det 2 sek over en varm kogeplade, smør ris der ud på,og lad 1 cm for enden forblive uden ris. Put det i du har lyst til, og rul den sammen med en bambus måtte. Serveres med syltet ingefær, soya og wasabi. Tips: Til dem som aldrig har spist sushi,kan jeg fortælle at wasabien skal røres i soya'en. Jo mere du putter i, jo stærkere bliver det. Hvad der angår fisk, skal man købe det ved en fiske handler som man kender, eller har købt ved før. Spørg evt. om de sælger fisk til sushi (så ved man om, det har styr på det) |
|
Opskriften er vist 19936 gange,
og udskrevet 401 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Mille :) - 2012-04-02 14:26:26 Jeg elsker sushi Tabitha - 2011-08-05 17:15:02 Det smager lækkert med røget laks og rejer sammen med avocado eller agurkestrimler! Hvis ikke du har lyst til at bruge en bambusmåtte har Tupperware nogle gange et sæt silikoneforme til formålet - de er også super smarte at lave marcipanæg i ;) Eller forårsruller... Vi så det på en demonstration sidste uge. VILDT smart og lækkert! katrine - 2011-07-10 13:11:35 Vær opmærksom på at ikke alle fiske handlere fryser deres fisk og så skal du selv fryse fisken ned i et døgn. Det var hvad fiske handleren sagde til mig. anonym - 2011-07-01 17:13:56 Den store fare ved rå fisk er en lille organisme der lever i fisk. Da man jo spiser fisken rå, kan denne lille organisme gøre dig alvorlig syg. Jeg mener at huske, at måden at dræbe organismen på, er at dybfryse fisken i 10 timer.. Det er dog længe siden jeg blev undervist i microorganismer, så det er en god idé lige at slå det op selv. :) anonym - 2010-12-28 18:03:44 Hvor meget vand skal man bruge ? mig selv - 2010-07-05 16:33:12 hvor køber man tang anonym - 2010-06-17 13:15:37 Jeg vil tro at grunden til at det bliver anbefalet at det er en fiskehandler er at du kan blive så frygtelig syg ved "fordærvet" fisk og det er ikke altid at det kan lugtes jo. Ved en fiskehandler er der som regel en anden friskhed og standard :) anonym - 2009-12-29 09:26:01 Jo, jeg mener godt man kan købe fx. rejer og krabbe i supermarkedet. anonym - 2009-12-22 21:04:38 dvs. man kan ikke gå ned i et supermarked og købe rejer eller krabbekød . det skal være fra fiskehandler? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne