Appelsinkager
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Sandkagemasse:
Det er bedst at røre kagen med en håndmikser. Rør blødgjort smør med sukker til det er hvidt og skummende. Tilsæt et æg af gangen. Rør melet i dejen. Mazarinmasse: Brug også her håndmikser. Rør masse og sukker godt sammen. Kom halvdelen af smørret i og rør det ud. Tilsæt et æg af gangen. Pas på ikke at røre for meget. Sarah Bernhard: Bring fløden i kog. Tilsæt chokoladen under omrøring. Tilsæt appelsinsmag eller koncentreret saftevand. Sættes på køl ca. et døgn. Marcipan: Alle ingredienser til marcipanen kommes i en skål og røres godt sammen, så det er helt samlet. Sådan laves appelsinkagen: Bland sandkagemasse og mazarinmasse sammen og kom det i en form (30x30) med bagepapir i bunden. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 160 grader i 15-20 minutter. Når bunden er kold, laver man 10 runde bunde 6 centimeter i diameter 5 bunde 5 centimeter i diameter. De 5 stk. flækkes med en kniv og bruges til låg. Pisk Sarah Bernharden stiv og sprøjt den på bundene. Stilles på frost, til den er god fast. Kom derefter lågene på. Rul marcipanen ud i 2 millimeters tykkelse (husk godt med hvede- eller flormelis på bordet, så marcipanen vil slippe) og udstik 10 cirkler af 10 centimeter i diameter. Kagerne overtrækkes med den orange marcipan. Dyppes med chokolade i bunden og pyntes efter smag. Kagerne skal stå på køl indtil serveringen. |
|
Opskriften er vist 22260 gange,
og udskrevet 218 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Joan Kjær - 2005-01-01 01:01:01 Kan disse lækerier fryses |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne