Marengslagkage med ribs
Hovedingrediens : Bær - Ribs Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggehviderne piskes halvstive, sukker tilsættes og der piskes videre. Tegn 2 cirkler ca. 22-24 cm i diameter på 2 stykker bagepapir. Fordel dejen på de 2 cirkler.
Bag dem midt i ovnen ved 125 grader C alm. ovn i ca. 1½ time og lad bundene køle i ovnen med åben låge. Smelt chokoladen og pensl det på bundene og lad det stivne. Ribscreme: Ribsene koges op med sukkeret ved svag varme og koger for svag varme omkring 20 minutter. Bærrene passeres gennem en fintmasket sigte og køles helt af. Piskefløden piskes stiv og bærpureen vendes i. Bundene lægges sammen med ribscremen og pyntes evt. med friske ribs. |
|
Opskriften er vist 66352 gange,
og udskrevet 1101 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-07-02 22:39:23 Der "saften" altså det som er presset gennem sigten, men det er jo ikke saft men mere en pure, og synes du den er for tynd kan den koges lidt videre Trine - 2016-07-14 11:08:22 Der er for lidt sukker i marengsdejen den bliver for tynd, anonym - 2016-05-08 10:55:08 er det de presset ribs eller saften man skal vende i flødeskummet. tænkte at hvis det er saften, bliver fyldet meget tyndt Lone - 2014-07-27 11:30:17 .fantastisk, vi gør det igen Mona - 2010-07-29 20:02:15 brug friske ribs med eller uden sukker blandet i flødeskummet. Kagen bliver mindre sød. Marianne - mdiduro - 2009-07-26 16:30:57 Den er lidt rigelig sød synes jeg. Men i små portioner smager den godt. Derfor valgte jeg at smide den i fryseren. Så får man en is-lagkage i stedet for og den holder længere :) Man kan også sagtens bruge andre bær. Jeg brugte brombær, da jeg ikke kunne finde ribs. Har man meget flødeskum med bærblanding til overs, kan det fryses i små bægere hvor man evt. stikker en pind i - så har man da også lige til små fløde-ispinde. sol.l - 2009-05-25 16:38:58 Er det rigtigt at marengsdejen skal være tynd? har fulgt opskriften nøjagtig. Per - 2008-07-14 07:51:37 Der kan også bruges solbær i stedet for ribs. Per - 2008-07-14 07:50:52 Jeg er bange for at bundene vil blive meget uens bagte hvis du sætter 2 plader i en almindelig ovn, ellers skal de jo bages af 2 gange, og så tager det hele dagen. Merete - 2008-07-14 02:02:12 Skal der nødvendigvis bruges varmluftovn til bagning af marengsbunde? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne